11. kolo
04.11.2007 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Calcio Catania - Atalanta Bergamo 1:2

Atalanta přežila závěrečný tlak Catanie a udržela překvapivou výhru 2:1. Přiblížila se tak pátému Udinese, na které strácí už jen bod.

Utkání začalo otevřeně, oba týmy se snažily útočit a vznikaly i celkem slibné šance. Za zmínku stojí třeba roh hostujícího Mariana Izcy, na který si slušně naskočil Claudio Rivalta, ale pouze přestřelil branku. S nervy bergamských fandů si v jednu chvíli pohrál brankař Ferdinando Coppola, když špatně odkopl a nabídl tak šanci Giuseppemu Mascaranovi, ten se svou šancí však naložil mizerně. Nejvážnější moment první půle přišel ve 24. minutě, kdy Sergio Floccari vybojoval pro hosty penaltu, nešťastným faulujícím v řadách domácích byl Andrea Sottil. Pokutový kop si postavil Doni, ale svou šanci zahodil pokusem hodně daleko vedle tyče Politovy branky.

Do druhé půle nastoupili hosté s větší útočnou chutí než domácí. Jejich útočně laděná hra přinesla ovoce v 56. minutě. Doni zatáhl míč po pravé straně, odcentroval a přesně našel Langellu na vzdálenější tyči, který už neměl problém zakončit. Domácí se nevzdali a snažili se soupeře dostat pod tlak, jenže v 59. minutě se hosté dostali do přečíslení a stejně jako při prvním gólu Doni centroval a Langella přizemní střelou poslal svůj tým už do dvoubrankového vedení. Catania se ještě snažila s výsledkem něco udělat a vytvořila si tlak. Přišlo i několik gólových šancí, ale štěstí při domácích nestálo. Až v 82. minutě smůlu prolomil Spinesi, z hranice vápna nekmpromisně pravou nohou prostřelil Coppolu. To ale bylo všechno, další šance už si Catania nevytvořila a Atalanta tak ubránila těsnou výhru.

Autor: Vít Nohejl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele