26. kolo
01.03.2008 18:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Řím - FC Parma 4:0

Giallorossi si pořádně vyšlápli na Parmu. AS Řím si drtivým vítězstvím 4:0 spravilo chuť po trochu kontroverzní remíze na půdě Interu a nyní jsou právě na Nerazzurri na řadě, aby odpověděli. Povzbudivá zpráva pro tým z Věčného města je, že se opět trefil Francesco Totti a zdá se, že nabývá starou formu.

Zahájení utkání předcházel slavnostní ceremoniál, během kterého klubová legenda Giacomo Losi předal Tottimu kapitánskou pásku. Totti totiž tento týden překonal Losiho rekord v počtu ligových startů v dresu AS Řím, který čítal 386 startů. Pak již mohla začít římská generálka na Real Madrid.

Krátce po zahájení utkání vyrobil hrubku stoper domácích Matteo Ferrari, míče se zmocnil Igor Budan a až Doni zabránil velmi důležitým zákrokem brzké brance. Chvíli poté se uvolnil Rodrigo Taddei, avšak jeho střela šla vysoko nad. Ve 27. minutě otevřeli domácí skóre. Luca Bucci, brankář hostí, pouze přizdvihl centr Maxe Tonetta k nohám Alberta Aquilaniho, jenž s chladnou hlavou skóroval. Byl to Aquilaniho první gól od září loňského roku. Italský středopolař byl totiž dlouho zraněný a nyní se již začíná plně rozehrávat.

Několik minut nato brankář Bucci odčinil své předchozí zaváhání, když skvěle skočil pronikajícímu Taddeiovi pod nohy. Míč se však odrazil k Tottimu, který netrefil téměř prázdnou branku. Andrea Gasbarroni vstřelil minulý týden krásný gól Turínu z přímého kopu. Dnes si jej málem zopakoval, avšak chyběly mu centimetry.

Krátce po přestávce navýšili Římané své vedení. Giuseppe Falcone se akrobatickým kopem snažil uklidit míč před Christianem Panuccim, avšak "uklidil" jej nešťastně do své vlastní sítě. Téměř vzápětí Parma snížila. Branka Igora Budana však nebyla uznána, jelikož jí předcházel faul, ten byl však více než sporný. Poté si vybral svou "světlou" chvilku Ferdinand Coly. Senegalský obránce totiž viditelně nadával na trenéra Di Carla, když byl střídán.

Nicméně Řím byl na koni a nehodlal se jen tak zastavit. Taddei měl obrovskou příležitost vstřelit gól, ale chtěl ještě přihrát Tottimu. Přihrávku však zachytil brankář Bucci. V 76. minutě předvedl brankář Bucci chybu na úrovni přípravky. Sebral totiž Falconeho přihrávku do ruky, čímž daroval Římu nepřímý kop zhruba z osmi metrů. Tottiho dělovka však po teči několik parmských hráčů skončila nad.

V 80. minutě se již Francesco Totti dočkal. Zpětná přihrávka Maura Esposita na kraj vápna našla nabíhajícího Tottiho, který nekompromisně vypálil do šibenice Bucciho svatyně. Byla to opravdu rána jako z děla a Bucci neměl nárok. Hra se již jen poklidně dohrávala, avšak ve třetí minutě nastaveného času přidal další zásah Říma Mirko Vučinič. Zenoniho chabý odkop dopadl pouze k černohorskému útočníkovi, který se z blízka nemýlil.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AS bude chtět logicky 3 body, na nic jiného nemyslí. Boj o titul ještě zdaleka nevzdalo. Parmě se momentálně daří, ale bojím se, že v Římě to asi na bodový zisk moc nebude. Maximálně remízka. Jsem tedy zvědav. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Parma si bod odveze.

Reagovat
smazaný uživatel

Neodvezla, Parma musí sbírat body v jiných utkáních.

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuji 2:0 (Totti, Esposito)

Reagovat
smazaný uživatel

Až moc jednoznačné. AS Roma stáhli náskok Inetru, také díky jeho zaváhání. Ještě to bude zajímavé.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele