28. kolo
16.03.2008 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Livorno - FC Parma 1:1

Zápas mezi Livornem a Parmou skončil remízou 1:1. Domácí se dostali čtyři minuty před koncem první půle do vedení, které ale neudrželi. V 61. minutě vyrovnal Reginaldo a rozhodl o tom, že oba týmy si připíší bod.

Po čtyř a půl letech se do Itálie vrátil kouč Hector Cuper, nový trenér Parmy. Oběma klubům hrozí sestup, proto je každý bod cenný. Do první šance se dostal Fabio Galante z Livorna, gólman Bucci byl připravený. První půle jinak byla bez větších šancí, za zmínku snad stojí jen nepodařená střela hráče Parmy, Stefana Morroneho. Na gól se čekalo do 41. minuty. Jose Vidigal dostal míč, zkusil dalekonosnou střelu, která proletěla okolo Bucchiho rukavic do sítě. Vidigal zajistil Livornu vedení 1:0. Domácí gól nabudil a těsně před poločasovou přestávkou měl velkou šanci Tavano, Bucci tentokrát skvěle zasáhl a míč za svá záda nepustil.

Hned zpočátku druhého poločasu měl velkou příležitost z přímého kop Loviso, dvougólové vedení ale nevstřelil. V 51. minutě to byli znovu domácí, kdo ohrozil soupeřovu bránu. Vidigal našel Filippiniho, ten ihned přihrál volnému Tristánovi, jehož výstřel mířící na bránu byl zblokován. Bývalý hráč Livorna Cristiano Lucarelli si návrat domů určitě představoval jinak, vždy když se dotkl míče, začal hlasitý pískot diváků, sám si to ale ještě zhoršil několika fauly. V 61. minutě Lucarelli zařídil gól do sítě svého bývalého klubu, přihrál volnému Reginaldovi, jenž už neměl s proměněním šance žádné problémy, 1:1. V 70. minutě hosté mohli dokonce utkání otočit do vítězného konce, Lucarelliho našel Mariga, italský kanonýr ovšem nemířil přesně a Amelia míč s problémy nakonec lapil do svých rukavic. Na druhé straně mohl ohrozit bránu Parmy Tavano, Mariga ale stačil míč srazit na roh. V 78. minutě byl vystřídán zraněný gólman Amelia, nahradil ho De Lucia. Ten už zasahovat nemusel a utkání skončilo remízou 1:1.

Autor: Vít Sedlák / goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Parma to má nahnuté, doufám, že potěší nového trenéra. Tip 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý bod pro Parmu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele