22. kolo
10.02.2008 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Livorno - FC Janov 1:1

V Livornu se body dělily. I přes vedoucí branku, kterou vstřelil v 17. minutě Francesco Tavano, se domácí vytoužených tří bodů nedočkali. Janovu totiž zajistil v 83. minutě bod Marco Di Vaio. Pro FC Janov končí série čtyř výher v řadě.

První zákrok si připsal zhruba v páté minutě hostující gólman Rubinho, když vychytal Tavana kombinujícího s Tristánem. Toto útočné duo se již velmi dobře sehrálo a představuje pro branku soupeře velkou hrozbu. V 17. minut se již Francesco Tavano radoval. Diego Tristán uvolnil Tavana skvělou narážečkou a ex-římský útočník vsítil parádního angličana. Byla to Tavanova desátá trefa v této sezóně.

Mnohem více ze hry měli domácí. Janov byl v útoku takřka neškodný, načež trenér Gasperini stáhl obránce Cesare Bova a nahradil jej útočníkem Marcem Di Vaiem již v 28. minutě. Zhruba po půl hodině hry provedl nehezký zákrok Alessandro Grandoni na Marca Borriella, ovšem kartu neobdržel. Z nařízeného přímého kopu, jehož exekuce se ujal právě Borriello, se blýskl parádním zákrokem Marco Amelia. Na druhé straně promarnil několik slibných příležitostí Tavano.

Druhý poločas začal s mírným zpožděním, protože Ivan Jurič nakráčel na trávník v dresu svého spoluhráče Danila a musel se jít převléknout. V 75. minutě předvedl Santos skvělý obraný zákrok, čímž zastavil rozjetého Tavana. Nicméně rozhodčí jej posoudil jako nedovolený a navíc Santos musel předčasně do sprch, jelikož obdržel druhou žlutou kartu. Vše již nasvědčovalo, že domácí nakonec získají plný počet bodů, avšak štěstěna byla proti. Veterán Marco Di Vaio v 83. minutě vystřelil a míč pozměnil trajektorii po nechtěné teči obránce Daria Kněževiče. Nebohý Amelia s tím již nic nenadělal a body se nakonec dělily.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V Livornu to bude tuze těžké, ale neskládáme hlavy. V poslední době se nám zase začalo dařit, takže by se to mohlo prodloužit ! Tip 1:1. FC GENOA !!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Povedlo se nám bodovat a to je důležité ! Jistí to klidné 9.místo !!! FC JANOV !!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele