26. kolo
02.03.2008 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Livorno - Calcio Catania 1:0

AS Livorno dokázalo brankou Alessandra Diamantiho porazit svého přímého konkurenta v boji o záchranu, Calcio Catania. Livorno si polepšilo o tři místa a nyní je patnácté, zato Catania spadla na osmnácté, tedy sestupové, místo.

Marco Amelia se již na začátku zapotil, když vyrážel nebezpečnou hlavičku Spinesiho. Na druhé straně se zastřeloval Tavano, avšak mířil mimo. O několik minut později se dostal do skvělé pozice Martinez, ale zhruba z šesti metrů netrefil míč ideálně. Chvíli na to se snažil potrestat Francesco Tavano chybu Cira Polita, avšak lob neměl dostatečnou razanci, aby jej přelétl.

Během přestávky poslal Giancarlo Camolese do hry Alessandra Diamantiho, a hra Livorna se tak zofenzivnila. Krátce po začátku druhé půle se dožadoval penalty Giuseppe Mascara, avšak jediné, čeho dosáhl, byla žlutá karta za simulování. V 62. minutě si mohl Giancarlo Camolese mnout ruce, jaké skvělé střídání se mu povedlo. Převzal přihrávku od Nika Pulzzetiho a z 25 metrů vyslal dělovku, která skončila v pravém horním rohu Politovy branky.

O chvíli později se Diamanti postavil k přímému kopu. On je známý jejich skvělým zahráváním a svou pověst potvrdil, když rozezvonil břevno branky hostí. Alessandro Diamanti jako by polil Livorno živou vodou. O pár minut později připravil parádní palebnou pozici pro Diega Tristána, jenž mířil těsně vedle. Catania byla v tuto chvíli jako na kolotoči. Ke konci utkání si mohl zpestřit oslavu svých dnešních 29. narozenin gólem Francesco Tavano, ale znemožnilo mu to opět břevno Politovy branky. Livorno v samém závěru utkání zahrozilo ještě jednou. Diamanti skvěle odcentroval a Vidigalova hlavička opět rozezněla břevno!

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele