14. kolo
02.12.2007 15:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

ACF Fiorentina - Inter Milán 0:2

Ve Florencii měli dnes fotbalový svátek. Domácí AFC Fiorentina přivítala na Stadio Artemio Francchi úřadujícího šampióna Itálie a zároveň vedoucí celek Serie A Inter Milán. Inter potvrdil roli favorita, porazil Fiorentinu 2:0 a stále si drží tříbodový náskok nad druhým AS Řím.

Před zápasem potkala domácí tým velká smůla - stoper a zároveň kapitán Dario Danielli se zranil při rozběhání. S kapitánskou páskou tedy vyběhl na hřiště český obránce Tomáš Ujfaluši. Po Daniellim obdržel Ujfaluši kromě pásky také místo v sestavě. Posunul se tak z kraje obrany do jejího středu.

Utkání začalo minutou ticha na uctění památky ženy domácího kouče Prandelliho, která minulý týden podlehla rakovině. Poté následovaly mohutné ovace pro samotného Prandelliho, který i přes tak těžkou ztrátu usedl na lavičku Fiorentiny, aby mohl kormidlovat tým. Vedení mu sice nabízelo volno, ovšem trenér odmítl a prokázal tak neuvěřitelnou oddanost a lásku klubu, za což byl fanoušky po právu oceněn.

První vážnější šanci utkání si vytvořili domácí. V 5. minutě Franco Semioli našel centrem ve vápně Zdravka Kuzmanoviče, srbský útočník ovšem hlavičkoval nad. O deset minut později již padl první gól. Postarali se o něj hosté, konkrétně Luis Jimenez. Chilský záložník obdržel excelentní přihrávku od Zlatana Ibrahimoviče a na skvěle umístěnou střelu Frey neměl. Ve dvacáté minutě odešel ze hřiště zraněný Olivier Dacourt. Nahrazen byl brazilcem Maxwellem, který šel hrát levého beka a Cristian Chivu šel na místo stopera, kde předvedl senzační výkon.

Konečný výsledek stanovil těsně před koncem první půle Julio Ricardo Cruz. U zrodu akce byl opět Zlatan Ibrahimovič, který prokázal skvělé čtení hry a fotbalové myšlení. Precizní přihrávkou našel ve vápně Cruze, jenž měl již jednoduchou pozici a přidal druhou branku Nerazzurri.

Do druhé půle poslal Cesare Prandelli dvě nové tváře. Christian Vieri a Martin Jorgensen nahradili Pazziniho a Kuzmanoviče. Ovšem ani oni s výsledkem již nic neudělali. Inter začal opět lépe a skvěle hrající Ibrahimovič usiloval o zápis na listinu střelců. Jeho pokusy však vynikajícími zákroky zlikvidoval Sebastian Frey. Nejprve švédského útočníka vychytal nadvakrát zhruba z pěti metrů a poté mu vyrazil dělovku z voleje.

Fotbalisté Violy posledních dvacet minut zvýšili tlak, ale nevěděli si rady se skvěle hrající obranou Interu. Na poslední desetiminutovku navíc Roberto Mancini poslal na hřiště stopera Marka Materazziho místo Luise Jimeneze. A proti takovému betonu byli už Vieri a spol. bezmocní.

Přestože Fiorentina prohrála zápas, tak Cesare Prandelli opouštěl hřiště za mohutného aplausu a skandování fanoušků.

Autor: Pavel Bartl / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Antijuve

Inter neprohrává, takže to hned vylučuji, ale bojím se remízy, takže doufám, že mě hráči Interu vyvedou z omylu a vyhrají.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele