23. kolo
17.02.2008 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Calcio Catania 2:1

Fiorentina po 23. kole utekla milánskému AC v boji o čtvrtou příčku na rozdíl třech bodů. Fialky doma porazily zásluhou Kuzmanoviče a Mutua fotbalisty Catanie 2:1. Sicilané, kteří čekají již sedm utkání na vítězství zůstávají na 14. pozici. O jedinou branku hostujících, se postaral v 60. minutě Juan Manuel Vargas.

Klub z Florencie šel do utkání hned s několika pozitivy. Během týdne si odvezl vítězství z Norska v Poháru UEFA a také mu hrál do karet sobotní výsledek Rossoneri s Parmou. Fialky se musely obejít bez vykartovaného Tomáše Ujfalušiho. Sicilský klub se trápí a v dnešním utkání rozhodně nebyl favoritem. Svěřenci trenéra Silvia Baldiniho nastoupili bez Gionatha Spinesiho, Takayuki Morimota, Rocco Sabata a suspendovaného Christiana Terlizziho.

Fiorentina si v průběhu prvního poločasu vytvořila několik šancí. Ovšem pokusy Mutua a Pazziniho zůstaly nevyužity. Catania se ocitala pod stále větším tlakem, nicméně na první branku si diváci museli počkat do 40. minuty, kdy se trefil Kuzmanovič. Do šaten se šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Ve druhém poločase promluvili i hosté. Nejprve se v 55.minutě zranil domácí brankář Frey a do branky musel přijít jeho náhradník Vlada Avramov, který na svůj nástup nebude vzpomínat v dobrém. Za pět minut šokoval stadion Artemio Franchi obránce Juan Vargas, který po odraženém rohovém kopu poslal míč rovnou do brány. Fiorentina se rázem ocitla pod tlakem a Catania pomýšlela na bodový zisk.

Svěřenci trenéra Baldiniho udrželi nadějný výsledek pouze 11 minut. V 71. minutě se dočkal vítězné branky nejlepší hráč Fialek, Rumun Mutu, který si nádherným způsobem zpracoval míč a poslal jej do šibenice branky hostí. Catania se už na nic nezmohla a tři body zůstaly ve Florencii.

Autor: Pavel Bartl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mělo by to být vcelke jasné. Fiorentina je velkým favoritem. Tip 2:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele