25. kolo
27.02.2008 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - AS Livorno 1:0

Fialky si zásluhou branky Papeho Waigy odnášejí ze zápasu s Livornem všechny tři body a díky zaváhání AC Milán poskočily na čtvrté místo.

Domácí Kuzmanovič na sebe hned v úvodu upoutal pozornost, když si chtěl vymodlit penaltu za viditelně nafilmovaný pád. Rozhodčí příliš neváhal a Kuzmanoviče odměnil žlutou kartou. Úvodu utkání a také téměř celému prvnímu poločasu dominovala domácí Fiorentina. Fialky si ale nedokázaly vypracovat žádnou stoprocentní šanci a pokusy Pazziniho, Pasquala, či Ujfalušiho nebyly přesné. Jedinou vážnější šanci, ke které se dostalo Livorno, byla hlavička Erjona Bogdaniho těsně před poločasem, se kterou měl brankář Frey plné ruce práce. V prvním dějství se ale také stihlo vystřídat, dokonce na obou stranách. Nejprve musel ze hřiště po tvrdém zákroku Pasqualeho odkráčet domácí Semioli. Toho nahradil Papa Waigo. Nakonec musel těsně před poločasem do sprch také Pasquale, který si z tohoto zákroku odnesl menší zranění. A aby toho nebylo pro domácí málo, tak si nechal dát žlutou kartu Pazzini. Tento fakt sice jeho působení v zápase nijak neovlivnil, ale v součtu žlutých karet bude muset vynechat příští důležitý zápas s Juventusem.

Do druhého poločasu udělal domácí trenér Prandelli jednu změnu, když místo Liveraniho poslal na hřiště Montoliva. Do první, zato ale obrovské, šance se dostalo Livorno. Jenomže Bogdani v 56. minutě nedokázal po skvělé Pulzettiho přihrávce ze šesti metrů trefit branku. Tato promarněná příležitost přišla hosty draho. O čtyři minutky později totiž musel míč ze sítě lovit brankář Amelia. Po rohovém kopu se hlavičkou trefil přesně Waigo a mohl oslavit svůj první gól v Serii A. Marco Amelia byl i nadále pod palbou, ale střely Osvalda a Kuzmanoviče skvěle zlikvidoval. V nastaveném čase mohl výhru zpečetit Pazzini, ale ze šesti metrů zklamal, když trefil pouze tyč.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domácí se chtějí vrátit na 4.místo v tabulce, k tomu by jim také dopomohla výhra v tomto zápase. Jsou jasným favoritem Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky myslim, že vyhrajou, ale nebudou Mutovat:-)..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele