28. kolo
11.03.2007 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

MILÁNU I NADÁLE VLÁDNE INTER

Inter Milán pokračuje ve spanilé jízdě Serií A. Jeho sérii neporazitelnosti nedokázal ve 28. kole zastavit ani městský rival AC. Rossonerri sice vedli brankou Ronalda, domácí však po změně stran zásluhou Cruze a Ibrahimoviče skóre otočili...

Oba týmy nastoupily v celkem očekávaných sestavách. Interu chyběli distancovaný Maicon a zranění Adriano, Cambiasso a Vieira, i se zlomeným nosem naopak nastoupil Burdisso. V sestavě AC zase chyběli Costacurta, Nesta, Kaladze a Serginho.

Začalo se opatrně, ani jeden z týmů nechtěl hned na začátku udělat chybu a diváky tak v provozní teplotě udržovaly pokusy ze střední vzdálenosti. Jako první z obou brankářů se zahřál Dida, jehož vyzkoušel Crespo. Na druhé straně to dvakrát neúspěšně zkoušel Pirlo. Trenér Interu Roberto Mancini musel již v 18. minutě sáhnout do sestavy a místo zraněného Grossa poslal na hřiště Maxwella.

Ve 26. minutě si určitě pořádně oddechl Jankulovski. Ten při odkopu z vlastní šestnáctky nechtěně jenom přihrál Crespovi, který pálil mimo. Ve 30. minutě se domácí možná právem dožadovali odpískání pokutového kopu. Bonera poslal v šestnáctce na zem Ibrahimoviče, jenomže rozhodčí tuto situaci posoudil jako filnování a švédského útočníka napomenul žlutou kartou.

Inter měl v těchto minutách více ze hry a vytvořil si další dvě slibné příležitosti. Obě měl Crespo, ten nejprve hlavičkoval mimo po centru Burdissa a poté nedosáhl na přihrávku Figa.

První gólový moment přišel ve 40. minutě a trochu překvapivě se radovalo AC. Ronaldo dokázal obejít Maxwella a na jeho střelu levačkou byl Julio Cesar krátký - 0:1.

Nerazzurri do druhého poločasu nastoupili s jasným cílem co nejdříve srovnat skóre a málem se jim to podařilo již po dvou minutách. Na malém vápně se k míči dostal Ibrahimovič, ovšem Dida si s jeho pokusem poradil. AC se spoléhalo na rychlé brejky a jeden takový předvedlo v 53. minutě. Na jejím konci měl blízko ke zvýšení náskoku Gattuso, jenomže těsně minul a tak přišel trest.

Už o minutu později zacentroval Ibrahimovič, Dida míč neudržel a Julio Cruz už měl snadnou úlohu - 1:1.

Argentinský útočník mohl krátce po své první brance přidat druhou, ale jeho další pokus skončil těsně nad.

Rozhodující moment zápasu nakonec přišel patnáct minut před koncem a za rámeček si ho rozhodně nedá Marek Jankulovski. Po chybě českého obránce se k míči dostal Cruz, jeho přihrávka našla Ibrahimoviče a bylo to 2:1.

AC se v závěrečné čtvrthodince již nemzohlo na odpověď a jeho ztráta na městského rivala se prohloubila na takřka neuvěřitelných 33 bodů. Tým trenéra Carla Ancelottiho si navíc hodně zkomplikoval situaci v boji o čtvrté místo, na které po výhře Lazia v Reggině ztrácí již šest bodů.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (26)

Přidat komentář
HOST*Cafu

0:10 FORZA AC MILAN

Reagovat
Shevchenko

máme na to! 0:2 (Ronaldo, Kaká)

FORZA MILAN (!AC!)

Reagovat
HOST*

nemáte

Reagovat
HOST*

FORZA MILAN(AC)!!!

Reagovat
HOST*

2:3 (Ibrahimovič,Crespo - Ronaldo,Gilardino,Kaká)

Reagovat
smazaný uživatel

uuuff no......... AC vyhraje 1:2 (Crespo - Kaká, Kaká) ............ FORZA ROMA

Reagovat
HOST*

AC MILAN FOREVER!!!

Reagovat
HOST*

Tu sei tutta la mia vita!!! FORZA MILAN!

Reagovat
HOST*Soulik

výsledek 0:2 (Ronaldo, Kaká)...bude to překvapení ale kdo jiný by měl poprvé porazit inter v lize...FORAZ MILAN:..LET´s GO MILAN TO INTER

Reagovat
smazaný uživatel

Už se těším na další derby...a v pět Bayern-Werder...lahodnej víkend co se fotbalu týká...

Reagovat
HOST*deco

je to na sport1?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
HOST*Márty

tak vítězství by potřeboval AC jako sůl..Inter už je jasnej v lize..ale bude to boj,Inter si chce udobřit fans po vyřazení v LM..tipuju asi plichtu...2:2..ale přeju AC

Reagovat
Shevchenko

A ještě si zapomněl na CELTIC - RANGERS

Reagovat
HOST*Blojsty

Nevíte,kde se dá na netu sledovat tento zápas????

Reagovat
smazaný uživatel

jukni sa na web www.acmilan.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes by sme mali vyhrať, Inter prvý krát po ich šnúre neporazitelnosti pokoríme my.

Štve ma Carlo, jak budeme zase hrať na jedného útočníka (Kaka ako útočníka nerátam) tak ma to už vážne naštve.Neviem či nevidí, že nám to nejde a potom máme problémy aj so slabým Celtikom.V útoku by som rád videl Gilu a Ronalda.

FOREVER MILAN!!

Reagovat
HOST*rbettega

Tak je začátek března a Inter Milán dohrál. Vítězství v Sérii A už mu neunikne. Z Champions league vypadl, protože nezvládl domácí zápas. Nedokážu pochopit, proč Mancini nedokázal připravit hráče na klíčový zápas sezónny, když měl náskok 16 bodů. To je k zamyšlení.

Tak "snad" Inter vyhraje po třetí za sebou nad AS v pohárů.

s AC jedině o čest

Reagovat
HOST*

tu ligu mistrů nechape nikdo...viz Burdisso v záloze...ale bylo toho víc pochybnýho...

Reagovat
HOST*Kaká

musí vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

Inter (4-4-2): Julio Cesar; Burdisso, Cordoba, Materazzi, Grosso; Zanetti, Dacourt, Stankovic, Figo; Crespo, Ibrahimovic.

Milan (4-4-1-1): Dida; Oddo, Bonera, Maldini, Jankulovski; Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf; Kakà; Ronaldo.

Reagovat
smazaný uživatel

No, čo sa dá robiť, Celkom vyrovnaný zápas, možno bol Inter o trošičku lepší.Bolo vidieť, že sú vo vätšej hernej pohode ako ACM.

Gratulujem...

Reagovat
Antijuve

Pěkný zápas Inter byl lepší a zaslouženě vyhrál.Ronaldo celí zápas dostával čočku od diváků,ale asi mu to nevadilo.

Reagovat
Pharrell

FORZA INTER!!

Reagovat
HOST*ROMANISTA

AC jsou letos fakt tragicti...

Reagovat
smazaný uživatel

ale ty si tragictejsi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele