19. kolo
15.01.2006 15:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Inter Milán - Cagliari Calcio 3:2

Adrianův střelecký instinkt přinesl milánskému Interu první výhru v roce 2006. Nerrazuri se minulý víkend propadli na třetí místo v tabulce za svého městského souseda AC, když jen remizovali v Sieně 0:0. Pokud by Inter i nadále chtěl myslet na zisk scudetta, musel zápas proti Cagliari vyhrát. Nerrazuri se ale musel v tomto utkání obejít bez zraněného Alvara Recoby, Ze Marii a vykartovaného Juana Sebastiana Verona. Sicilský tým přijel bez zraněného Antonia Langelly.

Začátek utkání patřil zcela domácímu celku. V 10. minutě si Martins zasprintoval za svého stážce Bizera, který již nemohl nic dělat a mladičký Nigerijec výstavní střelou z úhlu nedal hostujícímu brankáři šanci. Tento gól začalo mnoho odborníků pasovat na branku roku.

Za pět minut bylo ještě hůře pro hosty, to když si brazilský útočník Adriano naběhl na čtyřicetimetrový pas kapitána Javiera Zanettiho a přidal druhý gól. Cagliari se ale nevzdalo a ve 20. minutě se dostalo zpět do hry. Suazo krásně našel Mauro Esposita, který obešel i domácího brankáře Julia Cesara a snížil na 1:2 z pohledu hostí. Antonio Chimenti v brance Cagliari, kde hostuje z Juventusu, o několik minut později brilantně chytil ránu nigerijského štírka Martinse.

Ke konci prvního poločasu to na trávníku začalo jiskřit, to když si spolu vyřizovali osobní věci domácí Dejan Stankovič a hostující Nelson Abeijon. Rozhodčí oba napomenul pouze žlutou kartou.

Po přestávce byl domácí celek blízko třetí brance, Adriano zcela volně hlavičkoval v pokutovém území hostí, ale Figo, který chtěl ještě míč tečovat, netrefil odkrytou branku. Co se ale nestalo z této šance, stalo se při šanci následující. Rozhodčí Dattilo odpískal kontroverzní penaltu po zákroku Caponeho na Adriana a sám faulovaný hráč pokutový kop proměnil.

David Suazo sice v 81. minutě snížil na 3:2, ale na víc se již hosté nezmohli. V závěru utkání nezvládl svůj temperament Obafemi Martins, který podrážděně fauloval Bega v blízkosti pokutového území domácího celku. Nic zásadního se ale již nestalo, a tak Inter porazil podle předpokladů trápící se Cagliari.

Autor: Tomáš Malý

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podle neoficiálních zpráv získal Inter první letní posilu. V červenci se má k týmu připojit obránce Douglas Maicon z Monaka. Knížecí klub, který hraje francouzskou nejvyšší soutěž, má obdržet odstupné ve výši 4 miliónů liber. O brazilském rodákovi se v jeho vlasti mluví jako o přirozeném následníkovi Cafua v reprezentaci. V Interu by měl hrát na místě Javiera Zanettiho. Jestli se mu ale podaří legendu nerazzurri zastínit jisté není.

Maicon měl údajně podepsat čtyřletou smlouvu již v pondělí, po lékařském vyšetření. Je mu 24 let a poprvé zazářil před dvěma lety v barvách Cruzeira. Je rychlý a neustále běhá, fyzicky silný a má dobré držení míče. Interu ho doporučil Adriano, který o něm mluvil jako o fenomenálním zadákovi. Jeho příchod je však podmíněn odchodem některého ze současných hráčů. Klub má plnou kvótu pro hráče pocházející mimo Evropskou unii. V létě by měl odejít Sebastian Verón a zřejmě i Cruz, který zatím smlouvu neprodloužil. Monacký kolega Maicona Evra, o kterého měl Inter také zájem, odchází do Manchesteru United.

Reagovat
smazaný uživatel

Příchod Bojinova je aktuálně asi nejpravděpodobnější. Fiorentině se na 3-4 měsíce zranil Sebastian Frey. Toldo do Interu přišel právě z tohoto klubu a momentálně nechytá a chytat chce. Moratti tak zřejmě bude usilovat o to, aby Bojinova získal výměnou aspoň do konce sezóny na hostování. Mancini prohlásil, že pokud nebude mít k dispozici útočníka, dá na hrot Figa, Stankoviče nebo Solariho.

Reagovat
smazaný uživatel

To by byl pěknej blbec, jestli někdo není útočník, tak to jsou tihle tři..

Reagovat
HOST*klasik

to jen tak plácal nesmysly, to by neudal...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele