18. kolo
07.01.2006 20:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Città di Palermo - Juventus FC 1:2

Především zásluhou rumunského reprezentanta Adriana Muta se Juventusu podařilo přivézt tři body z horké sicilské půdy. Juventus si i bez Pavla Nedvěda poradil se všemi nástrahami, včetně tradičně bouřlivého sicilského publika, a i nadále suverénně kraluje Serii A.

Cesta Juventusu za úspěchem však nebyla zdaleka jednoduchá. Domácí Palermo se totiž už v jedenácté minutě ujalo vedení. Po milimetrově přesném rohu Coriniho se k hlavičce dostal Terlizzi a umístil míč za záda nešťastného Abbiatiho. Lídr Serie A se však nenechal znervóznět a velmi brzy odpověděl na vedoucí gól domácích. Camoranesiho centr zprava dopravil do sítě Zlatan Ibrahimovič – to se psala patnáctá minuta utkání. Chvíli nato se do další šance řítil nepolapitelný Mutu. Jeho hlavička však skončila na tyči.

Ani hráče Palerma však vyrovnávací gól psychicky nesrazil, i oni si vytvářeli nebezpečné příležitosti. Stephen Makinwa pěkně uvolnil Caracciola, jeho pokus ze střední vzdálenosti sice donutil Abbiatiho k akci, ke gólu však nevedl. Další šanci si vypracovali opět hosté a opět v tom měli prsty Ibrahimovič s Mutuem. Ibrahimovič zprava nacentroval do šestnáctky právě do míst, kde stál Mutu, a ten se v podobných situacích nemýlí. Brilantně zpracoval míč kolenem a poslal ho za záda bezmocného Lupatelliho. Obrat byl dokonán – 1:2.

Po této trefě získal Juventus nad utkáním naprostou kontrolu a jediným překvapením bylo, že tuto nadvládu nekorunoval více góly. Hra Juventusu byla totiž v této fázi velmi nápaditá a šancí si hosté vytvořili skutečně mnoho. Vedení nedokázal zvýšit ani David Trezeguet, který dorážel Ibrahimovičovu střelu, jež se odrazila od tyče. To však nebyla jediná šance dvojice Trezeguet – Ibrahimovič. Kreativní Švéd po chvíli krásně uvolnil Trezegueta, ten se předvedl pěknou střelu, kterou však vyrazil dobře chytající Lupatelli. Francouzský střelec si sice vytvořil i další šance, tentokrát se však gólově neprosadil.

Autor: Štěpán Nosek

Komentáře (44)

Přidat komentář
Shevchenko

1:0 (90+5. Brienza)

Reagovat
HOST*

Juve hraje na Sicilii, tak to by mohla byt ztrata FORZA AC MILAN!

Reagovat
smazaný uživatel

Fuj tady to smrdí Talijanama

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší než Španělema. Díky bohu za ty Taliany....

Reagovat
smazaný uživatel

No... já sem na to teda hrdej že fandim týmu ze země, kde nemá mafie prsty ve všem co se stane

Reagovat
smazaný uživatel

No ty vycházíš z toho že tam mafie vznikla. Ale to hlavní centrum mafie se později přesídlilo do USA, a nyní je hlavním centrem mafie Rusko, to že v Itálie je v dnešní době mafie nejrozšířenejší tvrdí jen hloupí nebo nevzdělaní lidé, ale nevadí alspoň ses poučil... A mimochodem, řekni mi co je to mafie? Proč, kde, jak vznikla atd. A bys věděl, tak mafie je i ve Špaňelsku...

A kdybych měl porovnat Itálii a Špaňelsko, tak dojdu k zcela jasnýmu závěru, že je mnohem lepší Itálie, ať už po stránce historické, ekonomické, politické, atd. i fotbalové když už jsme na tom eurofotbale. Ale pochybuju, že ty se např. v politice vyznáš. Tak pro příště: Nehrň se do toho čemu nerozumíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mafie je asi všude, ale to asi jedinej ty nevidíš třeba ,že většinu týmu v Itálii vlastní "RODINA" tak co to asi bude že jo... a neřikej, že to sám nevidíš. S tím, že je Itálie lepší než Španělsko v Ekonomice a historii tak to je jasný, ale jako stát. Španělsko,ale nemá tolik zadluženejch týmu jako např. v Serii a tady se bavíme o fotbale. Tak zase brzdi jo

Reagovat
smazaný uživatel

To si nemusel dávat do uvozovek, protože rodina může vlastnit tým aniž by to byli mafiani. A pokud by to opravdu mafiani byli, tak by už jistě seděli, protože když to víš ty, tak aby to nevěděli tajný Italský složky, carabigneri, atd. A pokud ti jde o korupci, tak tě můžu ujistit, že ve Španělsku je jedna z největších korupcíh EU. Což je dáno hlavně tím, že na tom nejsou ekonomicky příliš dobře. O tom se můžeš přesvědčit na příkladech (viz. Švýcarsko, Skandinávie atd. oproti Španělsko, Albánie atd.) A s těma zadluženýma klubama: to že jsou zadlužený kluby, má souvislost s mafií, když jak jistě "víš" mafie má hodně peněz. A navíc většina z jich teď už zadlužená není, ale to nemůže ani jeden z nás přesně vědět, tudíš nemá cenu se o tom bavit. A ještě si mi neřekl, co je to mafie? Když s tím takhle argumetuješ, tak to jistě musíš vědět.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoje politické výklady mě, ale vubec nezajímaj jo a k tomu co je mafie: mafie společensky nebezpečné kriminální uspořádání vzniklé na Sicílie důsledkem chudoby a bídy. Dnes se mafie vyznačuje obchodem s drogami, kriminálními činy (už od jejího vzniku), obchodem se šlapkama. Kriminální činny: vraždy, uplácení politiků a policejních složek i v tý nejvyšší sféře. V Americe samozřejmě nejznámější období vzniku a příchdu mafie je PROHIBICE. Mnozí lidé jí srovnávají s teroristy věc názoru. O té zadluženosti byl článek v Profootballe a ty to asi vědi, jediné velké nezadlužené týmy tam byly vyjmenovny AC Milan a Juventus. Určitě víš kdo jsou majitelé těchto klubů(to je k bohatosti mafie)

JO a ze začatku, kdybys mi chtěl napsat, že by mě to mělo zajímat tak se ani neobtěžuj

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je smutný, že tě to nezajímá, když o tom sám píšeš...

K té mafii: Tak za 1. Nenapsal si jak vznikla. Za 2. To že obchod se šlapkami, obchod s drogymi, atd. začal už od jejího vzniku není pravda. Za 3. Nevíš co je to prohicice. Za 4. Navíš co je terorismus, jinak bys to nemohl přirovnat. No, kdybych to měl známkovat, tak 3 s odřenejma ušima. Na to, že si na to měl tolik času, mohl si používat net, encyklopedie, tak nic moc.

A nevěř Profootballu.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím mužeš mi říct kdy sem o tom psal? JO a 1. ty si něco řikal at napíšu jak vznikla mafie? 2. Kdybys uměl číst tak tam je "dnes"3. vim co je to prohibice protože sme se to minulej tejden učili v D 4. "mnozí lidé" nevšiml jsem si že se k nim přirovnávam. Samozřejmě sem mohl používat encyklopedie atd. ale k tomu to nepotřebuji protože jsou to základní věci žádná věda, každodení informace z novin.

V tom Profootballe by to nepsali jen tak

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím kdo tady začal psát o mafii jako první.

Za 1. Psal jsem ať napíšeš proč, kde, jak vznikla. Pořádně si přečti příspěvek Re: Re: Re: (pak kdo tady neumí číst). Za 2. Tak proč si psal "už od jejího vzniku". Za 3. Tak co to je prohibice? Určitě to není toto: "V Americe samozřejmě nejznámější období vzniku a příchdu mafie je PROHIBICE." Asi máte "dobrého" dějepisáře. A za 4. To nejde ani přirovnat, protože to je něco jiného. Doufám že víš jaký je rozdíl mezi terorismem a mafií?

A k tomu Profootballu ti řeknu jedno, dofám, že to pochopíš: V zájmu Profootballu je vydělávat. Jestli si napochopil, tak napiš, vysvětlím ti to.

Reagovat
smazaný uživatel

1. reagoval sem na ten příspěvek poslední, který si psal 2, patřilo to jenom k tomu "kriminální činy" proto také bylo v zavorce 3. tak mi řekni známější období příchodu mafie do Ameriky. Prohibice: zákaz prodeje alkoholu, myšleno Americkou vládou že sníží kriminalitu dusledek byl černý trh a samozřejmě oblíbená mafie 4. je to rozdíl , ale sou to kriminální živly proto to někdo spojuje. A terorismus je všeobecně rozšířen jako mafie. Rozdíli jsou samozřejmě patrné, ale podstata zůstává škodit lidem a jít tvrdě za svým cílem.

Ale to neni jenom Profootball, říkali to třeba i v tv když davali na Galaxii Serii A. Ale asi to říkali aby zvedli sledovanost...

Reagovat
smazaný uživatel

1. To ti mělo dojít, přece to nebudu vypisovat pokaždé. Nehledě na to, že si na to měl hned odpovědět, a pak by nedošlo k nedorozumění. 2. Ani to není pravda. Byli to jakýsi hlídači, ochránci lidí, rodin, za peníze, kteří postupně zvyšovali své požadavky. Kdybych to měl říct hodně stručně. Ze začátku nepáchali žádné kriminální činy. 3. S prohibicí jseš vedle, jak ta jedle. Napovím ti. Jde to říct dvouma slovama. Ty můžeš i jedním. 4. To je opravdu něco jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Ze začátku možná, ale dal už mam pravdu, bylo to tou chudobou.

K ty prohibice tohle je z kopírovany z nějaký encyklopedie, která se tim zaobírala:Prohibice bylo období mezitím 1919 a 1933 v Spojené státy když výroba, koupě, přeprava, import, export, a prodej alkoholická pití byl zakázán Osmnáctý doplněk zákona (ratifikovaný 16. ledna, 1919) a Volstead akt (prošel 28. října, 1919). Prohibice začala 16. ledna, 1920 když osmnáctý doplněk zákona nabýval účinku, ale to bylo zrušeno na 17. února, 1933 průchodem Blaine akt. Osmnáctý doplněk zákona byl zrušen později ten stejný rok s ratifikací Dvacet-první doplněk zákona.

Agenti prohibice ničit sudy alkoholu

Prohibice také odkazoval se na tu část Hnutí střídmosti který chtěl alkohol vyrobený nezákonný. Obhájcové zákazu byli voláni Prohibitionists. Oni měli nějaký úspěch dokonce před národním zákazem; v 1905 tři americké státy už zakázaly alkohol, 1912 to bylo až 9 států, a 1916, legální zákaz byl už ve skutečnosti v 26 48 států. Po zrušení národního práva některé státy pokračovaly prosadit zákaz práva; Oklahoma, Kansas, a Mississippi byl ještě " suchý " v 1948. Mississippi, který vyráběl alkohol nezákonný v 1907, byl poslední stát zrušit zákaz, v 1966. Zatímco tam jsou stále některé suché kraje a společenství ve Spojených státech, v praxi toto nyní prostředky malý víc než to lidi přát si kupovat alkohol musí řídit nějakou průměrnou vzdálenost dělat tak.

Zatímco národní prohibice dělala hodně snížit spotřebu alkoholických nápojů Američany, oni byli ještě široce dostupný u speakeasies a jiný pod zemí pít založení, a mnoho lidí drželo soukromé bary sloužit jejich hosté. A dokonce mnoho významných občanů a politici později přiznali se k mít alkohol během prohibice. Toto dichotomy mezitím zákonnost a skutečná praxe vedli k rozšířenému opovržení autoritami, kdo byl všichni předpokládali být pokrytci. Výsměch vzal mnoho forem, včetně populární Úhelný kámen Kops filmuje. Tam byly výjimky z tohoto veřejného opovržení takový jako aktivity Eliot Ness a jeho elitní skupina agentů pokladnice přezdívala nedotknutelným osobám a New York zakazový agentský tým Izzy Einstein a Moe Smith, známý kolektivně jak jednoduše Izzy a Moe. Pro tyto výjimky, Ness ' poctivost a nadání pro veřejné vztahy a Izzy a Moeovy ekcentričtější metody přitahovaly značnou pozornost médií.

To také představovalo lukrativní příležitosti k organizovanému zločinu převzít dovoz (" pašovat "), výroba a distribuce alkoholických nápojů. Al Capone, jeden nejslavnější bootleggers je všichni, postavený jeho říše zločince velmi na ziskách od ilegálního alkoholu.

S výrobou alkoholu velmi v rukách zločinců a unregulated utajovaní domácí výrobcové, kvalita produktu se měnila široce. Tam bylo mnoho případů osob ztrácet zrak nebo trpět poškozením mozku po pití " džin vany " vyrobený s průmyslovým alkoholem nebo různými jedovatými chemikáliemi.

Na takových bodech jako tito moderní "Válka na drogách" byl přirovnáván k prohibici. Kritici války drogy argumentují, že, když vy pokoušíte se zamezit položce kteří lidé chtějí vás moci nikdy opravdu dostat zbavený toho, tak vy jen děláte to ziskovější zatímco vytvoří zločin a opovržení pro zákon-organizace vynucení. Tam je široký nesouhlas jak k platnosti tohoto argumentu.

Termín zákaz je také používán odkazovat se na jiná práva zakazovat prodej a spotřebu alkoholu, ve zvláštních, místních právech, která mají tentýž účinek. 21st doplněk zákona, který zrušil celonárodní zákaz, výslovně dá státům právo omezit nebo zakázat koupi a prodej alkoholu; toto vedlo k spleti práv, ve kterém alkohol může být legálně prodaný v některých ale ne všechna města nebo kraje uvnitř státu.

Viz též Sjednocená States prohibiční strana, Hnutí střídmosti, Nealkoholické pivo, koktejl

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za prvé, prohibice není žádný období!!! To snad nemyslíš ani ze srandy... Tolik si toho psát nemusel. Kdybys totiš věděl co to je, tak bys napsal, že to je zákaz, omezení atd., nic víc, nic míň. Spíš než encyklopedii bys potřeboval slovník cizích slov. Ale nevadí, alspoň ses poučil o situaci USA v první polovině 20. století.

Reagovat
smazaný uživatel

Období prohibice sem jako myslel období v němž byla ta prohibice, takhle bych to řekl hovorově, ale za to se tedy omlouvam že sem to nenapsal jinak. No byl to zákaz alkoholu ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Slovo prohibice znamená zákaz, omezení atd... Nic víc, nic míň. To byl chyták. Přeci jsem tu diskusi musel nějak vyhrát, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli sto myslel doopravdy takhle tak gratuluju.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dík...

A jestli zase někdy budeš mít chuť pomlouvat Taliany, tak se řiď tímto příslovím: Mluviti stříbro, mlčeti zlato. Bude to pro tebe lepší... Nebo ne, koho bych pak kromě kyslíka stíral.

Nahoď další téma.

Reagovat
smazaný uživatel

Inter 0:0...

Reagovat
smazaný uživatel

No, já bych se tady smál spíš něčemu, lépe řečeno někomu jinému.... A z toho že ten vtip nevyšel si nic nedělej, to příjde časem samo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakej vtip to je realita.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli to mělo být konstatování, tak to je naprosto bezvýznamné. Psát výsledky na sránku s výsledkyma, no... Sám se nad tím zamysli. Doufám že si nespadl na tokovou úroveň.

Reagovat
smazaný uživatel

No řek si další téma, tak Inter 0:0. Sem rychle opětoval tvojí vyhru.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to mělo být nové téma, tak ses neměl tak blbě smát. Tak k tématu: Liga je v prdeli, ale v Evropě to za poslední 2 roky zase dotáhneme dál než vy. A jestli chceš vyrovnat, tak se musíš hodně snažit. Tak prosím.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak za poslední dva roky, když ste dostali lepšího soupeře tak ste taky hned letěli.

Reagovat
smazaný uživatel

Vy poletí už dvakrát za sebou z osmifinále LM. Narozdíl od nás.

A přidej, máš co doháňet. Jesltli teda chceš vyrovnat.

Reagovat
smazaný uživatel

No minulej rok Barcelona nepostoupila vo gol, takže to nebylo tak hrozný. Navíc, když nebudou zranění klíčovejch hráčů a uhrajou dobrej výsledek na Stamford bridge v 1. zápase tak tak v postup nejenom věřim, ale po takový remíze 2:2 je ten postup jistej, ale Chelsea je silnej soupeř a rozhodujou maličkosti viz. jako minulej rok faul na Valdese při rozhodujícím golu sice by to stejně nechyt, ale faul byl evidentní.

Reagovat
smazaný uživatel

Na zraněný hráčů máme spíš smůlu my. Vaši klíčoví hráči snad ani nikdy vážně zranění nebyli.

Reagovat
smazaný uživatel

No bohužel ted Xavi, ale na Adriana fakt nemáme ani kdyby se sečetli všechny zranění za rok

Reagovat
smazaný uživatel

Ten má fakt hroznou smůlu, to snad ani není možný.

Reagovat
smazaný uživatel

A neni to tim, že ho tam posílaj pořád nedoléčenýho?

Reagovat
smazaný uživatel

On hraje furt se zraněním. Např. má furt zraněný obě zápěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

Potřeboval by pauzu, aby vše doléčil, ale pochybuju že by se bez něj Inter obešel, ale zase doléčený by daval více golu. Inter by si měl uvědomit co je lepší. Pro něj je smula třeba že ten to rok je MS a tak bude mít opět hodně zkrácené prazdniny např. Ronaldinhho měl kvuli konfederačnímu poharu prazdniny 2 dny takže jedině mužeme Adrianovi přat aby se vyléčil i když pořád a hlavně už nezranil

Reagovat
smazaný uživatel

To je už holt život, někdo není za celou karieru vážně zraněn, někdo zas furt.

Reagovat
HOST*Vitus Urbo

To zvládnem......

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*Vitus Urbo

šašku

Reagovat
HOST*

Jestli juventus nevyhraje, tak jsou to hovada !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Mr.Jindros

Za to ty seš hovado i když vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Palermo-Mutu 1:2 , to je super

Reagovat
HOST*

picusaci

Reagovat
HOST*Klof

Hezky ten Mutu se ted asi rozjizdi...

Inter straci uz 10 bodu a jestli Ac vyhraje tak 9 a z to uz by mohl Juve dotahnout k 29 titulu! Za chvili budem mit hosi 3 hvezdicky na hrudi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele