12. kolo
20.11.2005 15:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

ACF Fiorentina - AC Milán 3:1

Střelec Fiorentiny Luca Toni rozšířil svůj gólový účet v letošní sezóně na úctyhodných 15 gólů a také díky jeho dnešním trefám porazila ve šlágru kola Fiorentina Rossoneri 3:1. Borci z Florencie jsou tak stále na svém stadionu Artemia Franchiho stoprocentní. Oba dnešní soupeři mají v tabulce 28 bodů a ztrácejí pět bodů na vedoucí Juventus Turín.

Před utkáním byl pod tlakem především AC Milán, který nechtěl ztratit kontakt s Nedvědovým Juventusem, který včera zvítězil 4:1 v Římě s místním AS. Ale domácí hned zpočátku Jorgensenovou střelou naznačili, že milánským nedají nic zadarmo. O dvě minuty později se už domácí radovali. Přímý kop Manuela Pasquala našel neobsazeného Toniho a jeho přesná hlavička k zadní tyči překonala brankáře Didu. Milán reagoval Seedorfovou ránou a následnou Maldiniho střelou z úhlu.

Rossoneri přebrali otěže utkání a v této fázi zápasu se hrálo pouze na půli Fiorentiny. Milánský tlak také nakonec přinesl gólové ovoce. Gilardino si naběhl na Serginhův centr a s přehledem poslal míč za záda brankáře Freye. Ve 34. minutě na sebe upozornil také Andrej Ševčenko, který se vrátil po měsíční pauze způsobené zraněním. Jeho krásná střela se však mezi tyče jen těsně nevešla. A jen o něco málo později to byl opět ukrajinský střelec, kdo svou prudkou střelou přinutil Freye předvést naplno své umění.

Druhou půli nemohla Fiorentina začít lépe. Po 35 sekundách hry se totiž opět ujala vedení. Nesta ve vápně uklouzl a nebyl tak schopen pokrýt Pasqualův centr zleva, který nekrytý Jorgensen pohodlně uklidil ke vzdálenější tyči. Po hodině hry provedl milánský kouč Carlo Ancelotti dvojí střídání. Bývalý záložník Fiorentiny Rui Costa nahradil Seedorfa a Cafu nahradil Jaapa Stama v obraně. Chvíli nato se Ševčenko s Gilardinem ocitli v situaci dva na jednoho, ale Ševčenkova střela šla mimo.

Milánské AC začalo hrát velmi riskantně, což přineslo Fiorentině možnost podnikat rychlé protiútoky. Ancelotti vytáhl svého posledního žolíka v 74. minutě, kdy Filippo Inzaghi nahradil Brazilce Kaká. Chvíli nato se zdálo, že sázka na riziko hostům vyšla. Kanonýr Gilardino sice protlačil míč do sítě, ale ještě předtím byl pískán jeho faul na bránícího Di Loreta. A když se neuchytil ani jeden z pokusů hostujících hráčů, přišel trest na druhé straně. Nejlepší střelec Seria A, Luca Toni, pojistil hlavou důležité vítězství mužstva z Florencie.

Tomáš Ujfaluši odehrál za domácí celé utkání, milánský Marek Jankulovski nebyl ani na lavičce náhradníků.

Autor: Štěpán Nosek

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 dufam ze moj tip vyde

Reagovat
HOST*

muj tip 1:2 (Toni-Kaká,Sheva)

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 (Toni, Fiore - Gilardino, Sheva)

Reagovat
Shevchenko

1:2 (Fiore-Sheva,Gila)

Reagovat
smazaný uživatel

nechcel by som 3:1 no smola co uz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele