5. kolo
19.09.2015 21:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Paços Ferreira - Rio Ave FC 0:3

Pacos Ferreira mohl jít v případě výhry nad Riem Ave dočasně do vedení, místo toho ale před domácími fanoušky zaváhal a padl jasně 0:3. Hosté vyučovali z efektivity: na branku vypálili celkem třikrát a třikrát skončil míč v síti. Jinak byl zápas vyrovnaný, od statistiky držení míče až po celkový počet střel..

Domácí přitom nezačali vůbec špatně, ale střela Dioga Joty svůj cíl nenašla a úvodní územní tlak rychle ustupoval. Po většinu první půle se hrálo mezi oběma vápny. Jako rozhodující faktor se nakonec ukázalo nasazení Héldona - zkušený kapverdský útočník dlouho vyčkával a v závěru první půle během pouhých tří minut propůjčil ambiciózním hostům dvoubrankový náskok. Nejprve ve 37. minutě zavěsil po pasu Marvina Zeegelaara, poté po obrovské chybě domácího gólmana zvyšoval už na 0:2.

Dosavadní průběh sezony by naznačoval, že Rio Ave má jednoduše štěstí, za jeho výsledky je však mnohem spíše mravenčí metodická práce kouče Martinse. Jeho letošní tým skutečně připomíná neomylnou efektivní mašinu a v současnosti je nejúspěšnější z celé ligy v poměru vytvořených šancí a vstřelených gólů. Jinak reprezentantům města Vila do Condo stačí povětšinou důsledně bránit, což předváděli i dnes - hráči Pacosu byli viditelně namotivovaní se před vlastními fanoušky vytáhnout, hosté jim ale nějaký výraznější úspěch jednoduše nedovolili.

Domácí tak hráli sice na oko lépe, ale pravidelně naráželi na aktivní, pohyblivý obranný blok lépe připraveného soupeře, a nakonec také "umřeli na krásu". Naopak hosté mohli ještě čtvrt hodiny před koncem navýšit skóre, hrdina Héldon však v solidní pozici ve vápně spadl po letmém kontaktu a místo penalty si vykoledoval žlutou kartu za simulování.

Héldon opouštěl hřiště za ovací hrstky hostujících fanoušků tři minuty před koncem; to už Rio Ave vedlo suverénně 3:0. Postaral se o to Edímar, který z přímého kopu ze střední vzdálenosti nádherně napřáhl a perfektní střelou o břevno potřetí propálil domácího strážce. Ten si tak za celý zápas vůbec nesáhl na míč.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele