2. kolo
23.08.2015 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Estoril Praia - Moreirense FC 2:0

Zdá se, že Moreirense bude mít letos asi opravdu problémy: jeden z papírových outsiderů ligy v prvním kole prohrál doma 0:2 s Aroukou a dnes stejným poměrem padl i na půdě Estorilu, týmu, který si na úvod připsal vůbec nejhorší porážku se všech. Zatímco tak hosté stále čekají na svůj první gól sezony, domácí se díky trefám Gersa a Bonatiniho rehabilitovali za debakl 0:4 na Benfice..

Oba střelci se prosadili až po změně stran, nutno však dodat, že to byla zasloužená odměna za celozápasovou převahu. V první půli měl Estoril mnohem více ze hry, i když až na jednu skákavou střelu, která prolétla po půlhodině hry nebezpečně blízko branky Moreirense, to neznamenalo žádné velké ohrožení. Finální třetina hřiště jako by byla pro domácí zakletá. Času ale měli dost, neboť slabé Moreirense nepůsobilo dojmem, že by mělo svého soka nějak zatlačit.

Pozvolné budování stále většího a většího tlaku pokračovalo i po změně stran. V 53. minutě takto po Césarově rohu nebezpečně hlavičkoval Diego Carlos, a o čtrnáct minut později už - konečně! - Estoril otevřel skóre: hostující gólman Nilson se příliš nevytáhl, když vyrazil poměrně chytatelnou střelu jen na kopačky číhajícího Gersa. Tomu tato pobídka bohatě stačila k tomu, aby dorazil míč do odkryté klece.

Držet déle než hodinu bezbrankové skóre proti viditelně lepšímu soupeři a pak o něj přijít kvůli individuální chybě? Krutá ironie, chtělo by se říci - a kdyby Moreirense v 72. minutě ze své vlastně jediné pořádné šance vyrovnalo, mohlo být ještě 'veseleji'. Fatiho rána z přímého kopu však nakonec úspěch nepřinesla, i když gólman Kieszek musel zasahovat.

A tak místo nějakého nečekaného dramatu přišlo poměrně logické rozuzlení - deset minut před koncem Léo Bonatini zpracoval ve vápně pas od hrdiny zápasu Gersa a nekompromisně zdvojnásobil vedení svého Estorilu. Sám Gerso pak mohl ještě v samém závěru zvyšovat i na 3:0, po Césarově pobídce však pálil těsně mimo tři tyče.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele