1. kolo
15.08.2015 19:30 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

CF Os Belenenses - Rio Ave FC 3:3

Fanoušci Belenenses a Ria Ave budou na tento zápas vzpomínat nejspíš ještě hodně dlouho. V divoké přestřelce na úvod nové sezony totiž oba týmy berou bod za remízu 3:3. Domácím nebylo nic platné ani dvoubrankové vedení, v závěru totiž Rio Ave dokázalo zaslouženě vyrovnat. A to ještě v nastavení mohl padnout vedoucí gól na jakoukoliv stranu..

Na lisabonském stadionu se zpočátku hrálo podle domácích not; Sturgeonova rána však narazila pouze na připraveného gólmana Cássia, kdežto na druhé straně, zhruba po čtvrt hodině hry, proletěla tečovaná střela Joaa Novaise kolem tyče. Po aktivním úvodu se Belenenses možná trochu překvapivě zatáhlo dozadu, čehož Rio Ave dokonale využilo ve 27. minutě: po nejistém zásahu gólmana Ventury se k míči dostal číhající Renan Bressan, který jej pohodlně uklízel do prázdné branky.

Inkasovaný gól Belenenses probudil. Hned vzápětí donutil aktivní Sturgeon Cássia k parádní robinzonádě, a ještě před odchodem do kabin dokázali domácí vyrovnat: přímý kop se dostal až k Brandaovi, který vyskočil nejvýše a hlavou usměrnil balon přesně k tyči.

Skutečné drama však mělo propuknout až po změně stran. Domácí se dostali do vedení druhou úspěšně provedenou standardkou v zápase; tentokrát šlo o rohový kop, který dokázal Cassio pouze vyboxovat před sebe. Naneštěstí pro něj stál na hranici vápna Rúben Pinto, jehož povedená hlavička prolétla celou šestnáctkou až do sítě. Jen o pár chvil později pak lisabonští svůj náskok ještě zdvojnásobili - po faulu na Abela Camaru se kopala penalta, kterou suverénně proměnil Carlos Martins.

V tu chvíli byli domácí na koni. Když jejich nadšení nepolevovalo a Carlos Martins málem zvyšoval v 65. minutě už na 4:1, asi by se na stadionu nenašel nikdo, kdo by se o výsledek ještě obával. Ale bojovné Rio Ave neřeklo poslední slovo. Čtvrt hodiny před koncem šťastně dokázalo snížit na 2:3, když centr střídajícího Guedese srazili do vlastní sítě společnými silami Brandao a Ventura.

Hosté vycítili šanci na úspěch, sami ale nejspíš nečekali, že vyrovnání přijde takto rychle - už v 82. minutě korigoval skóre na konečných 3:3 'žolík' Guedes, jehož přesná hlavička po Héldonově pasu nedala Venturovi příliš šancí zareagovat. Najednou byl osud zápasu zcela otevřený, a oba týmy se hnaly za vítěznou trefou. Hluboko v nastavení pak diváky zvedly ze sedadel ještě dvě gólové šance, po jedné na každé straně; obě však zarazila píšťalka asistenta, signalizující postavení mimo hru.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele