3. kolo
30.08.2015 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

CD Tondela - CD Nacional 1:0

Nováček z Tondely se ve třetím kole dočkal premiérového triumfu, připsal si první body do tabulky a parádním způsobem odpověděl na dvě smolné prohry z předchozích zápasů. Proti matnému Nacionalu stačila jediná trefa Kaká, který se prosadil ve 48. minutě. Oba týmy tak mají na kontě nyní shodně po třech bodech.

Vzhledem k tomu, že úvodní 'domácí' zápas se Sportingem sehrála Tondela z kapacitních důvodů na větším stadionu v sousedním Aveiru, byl dnešní duel zároveň skutečnou premiérou před vlastními fanoušky - a hráči byli od začátku odhodláni postarat se o to, aby šlo o premiéru jaksepatří pozitivní. Už v deváté minutě prověřil hostujícího strážce Gottardiho prvním pokusem Nathan, o chvíli později pak Murillo pálil z dobré pozice mimo.

Svižné úvodní tempo vydrželo zhruba čtvrt hodiny; poté se hra začala rychle kouskovat a na další šance si diváci museli počkat delší dobu. Wandersonovo efektní sólo přes tři protihráče sice vypadalo pěkně, domácí gólman Matt Jones jej však celkem bez problémů zlikvidoval. Jinak byla Tondela opticky lepším týmem, vybojovala několik nebezpečných rohů, ale to bylo zhruba vše.

Gólový průlom nakonec přišel krátce po změně stran: krátce poté, co hostující Sequeira vystrašil Jonese, se do míče opřel Kaká a nedal Gottardimu šanci. Hosté zareagovali zvýšenou aktivitou a Jones se musel činit proti pokusu Joaa Aurélia, tato vlna však brzy opadla a Tondela od nějaké šedesáté minuty opět prakticky bez problémů kontrolovala těsný náskok. A protože ve zbývající půlhodině už hosté z Madeiry nenašli efektivní recept na disciplinovanou, pečlivě zorganizovanou obranu nováčka, musejí zkousnout druhou prohru ze tří dosavadních zápasů. V malém středoportugalském městečku naopak propukají zasloužené oslavy..

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele