3. kolo
30.08.2015 20:15 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Académica Coimbra - Sporting CP 1:3

Sporting rázně odpověděl na dvě nepříjemné ztráty (v lize proti Pacosu Ferreira a v předkole LM proti CSKA Moskva) a na půdě Coimbry triumfoval jasně 3:1. Hosté se o body prakticky nemuseli obávat, vedli od 6. minuty, dohrávali v přesilovce a ještě si dovolili zahodit penaltu. Naopak Académica zatím vypadá, že bude mít se záchranou ještě spoustu práce..

Skutečně, pokud bychom měli vypíchnout jednu věc, kterou domácí dnes na hřišti zaujali, bude to jejich agresivita: šest žlutých a jedna červená karta mluví za své. Naopak co se fotbalové stránky týče, hrálo se prakticky na jednu bránu. Lisabonští drželi míč na svých kopačkách celých 66% času a komentátor serveru Portugoal.net Tom Kundert dokonce na svém twitteru prohlásil, že Coimbra je doposud jednoznačně nejslabší tým, který v této sezoně Primeiry zatím viděl.

Hosté potřebovali kvůli svému pochroumanému sebevědomí co nejrychlejší vedoucí branku, a té se jim také brzy dostalo - po pěti minutách hry načechral Adrien Silva z pravého křídla pas do vápna, kde si nabíhal volný Carlos Mané. Tomu už stačilo jen pohodlně zpracovat míč a křížnou střelou poprvé propálit gólmana Oliveiru.

Na 2:0 pro Sporting mohl po čtvrthodině hry zvyšovat Jefferson, jeho technická rána zpoza vápna však prolétla těsně vedle tyče; fanoušci Lvů tak museli čekat do 24. minuty, kdy jejich oblíbenci prakticky zopakovali první gólovou akci. Tentokrát zprava centroval Carrillo a zakončující Slimani se prosadil efektním lobem. Defenziva Coimbry působila při těchto situacích skutečně strašidelným dojmem.

Jediný gól domácích přišel ze sporné penaltové situace ještě v první půli: ve 32. minutě se Adrien Silva střetl ve vlastním vápně s Nascimentem a sudí Bruno Esteves ukázal na značku pokutového kopu, odkud se spolehlivě prosadil Rabiola. Jinak se však hrálo podle hostujících not; definitivní klid mohl svěřencům Jorge Jesúse přihrát krátce před pauzou Teo Gutiérrez, v tisíciprocentní šanci však úplně sám před bránou nepochopitelně napálil pouze stojícího Oliveiru.

Druhou půli otevřela krásná dělovka Joaa Mária, která se mezi tyče nevešla; to se psala 62. minuta, a o šest minut později dostal výhodu penalty také Sporting. Fernando zahrál ve vápně rukou, kapitán Silva však z bílého puntíku poslal míč mimo tři tyče. Další (a poslední) penaltu však už hosté využili, když Ricardův faul potrestal Alberto Aquilani. Červená karta pro Alexandreho (83') pak už pouze doplnila scénář depresivního večera pro domácí tým.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt, portugoal.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele