33. kolo
17.05.2015 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Vitória SC Guimarães - SL Benfica 0:0

Tři roky Benfica sbírala pouze neuspokojivé stříbrné medaile a zdánlivou věčnost čekala ve stínu Porta na svou chvilku slávy. Teď se lisabonští dočkali: poprvé od první poloviny 80. let a krátké éry Svena-Görana Erikssona se Orlům podařilo obhájit ligový titul...

Tento mistrovský titul má zvláštní cenu pro leckoho v týmu Benfiky. Jorge Jesus by se mohl po sezoně pakovat třeba do Realu Madrid, když stále neprodloužil končící smlouvu. Luisão se zase stal prvním neportugalským hráčem, který s Benfikou vyhrál čtyři ligové tituly. A velkou satisfakci si po otřesném mistrovství světa prožil Júlio César, jenž dnes vychytal už 15. čisté konto v tomto ročníku.

Konkrétně na tohle, už páté v řadě, se nicméně brazilská ikona příliš nenadřela - to je potřeba ihned podotknout. Blíže k vítězství měla v Guimarãesi rozhodně Benfica, která si nejlepší pasáž zápasu odbyla hned na úvod.

Už v sedmé minutě ostatně nebyl pro milimetrový ofsajd uznán gól Salviovi a tentýž hráč o něco málo později ztroskotal na brankáři Douglasovi. Brankář Vitórie potom střelce lisabonských frustroval i nadále: po půlhodině hry si na něm v dobré pozici vylámal zuby i Gaitán a těsně po obrátce potkal stejný osud i hlavičkujícího Maxiho Pereiru.

Poslední větší příležitost si hosté vypracovali už v 67. minutě, když po zmatku v pokutovém území scházela Salviově dorážce ke gólu snad akorát větší síla. Zbytek utkání už potom lisabonští strávili akorát marným dobýváním defenzivní linie zalezlého Guimarãese, který zahrozil pouze v 84. minutě skrze nepřesnou Tomaného střelu.

Autor: Tomáš Daníček / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele