20. kolo
08.02.2015 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sporting CP - SL Benfica 1:1

S čestnou výjimkou v závěrečné desetiminutovce tohle nebylo tak úplně lisabonské derby, jaké by si neutrální divák býval představoval. Teprve když Jefferson v 87. minutě přece jen otevřel skóre, začaly se na Estádiu José Alvalade dít věci, které vykulminovaly až v senzační vyrovnání Jardela uvnitř nastavení. Remíza nicméně pro žádný z týmů nic neřeší...

V prvním poločase byl o něco lepším týmem Sporting, to však ve skutečnosti těžko něco znamenalo, neboť se jinak na obou stranách hrál fotbal plný nepřesností a faulů. Navíc Luisão a spol. v obraně Benfiky na navrátilce Artura příliš projektilů nepustili, takže se nakonec konkrétnějšími nositeli nebezpečí zdáli být spíše křídelníci hostí Ola John s Eduardem Salviem.

Druhý jmenovaný měl v osmé minutě první střelu zápasu, i když notně ztlumenou, zatímco na druhé straně musel Artur poprvé zasahovat až po necelých 20 minutách a čisté ráně Fredyho Montera. Žádnou větší šanci jsme každopádně před obrátkou neregistrovali a situace se příliš nezlepšila ani po ní.

V 64. minutě se Jorge Jesus snažil povzbudit svůj tým vysvlečením Talisky na úkor Oly Johna, avšak i přesto o pár okamžiků později připadla první tutovka Sportingu. Jefferson v 71. minutě centroval z levé strany a Carrillo netradičně hlavou pořádně protáhl stěží rozcvičeného Artura, který mimo jiné i při četných rohových kopech působil mnohem přesvědčivěji než v prvním letošním lisabonském derby.

Přesto to byl právě brankář Orlů, kdo byl včera jako první překonán - a sám si přitom těžko mohl počínat lépe. Veskrze samostatný nájezd Joãa Maria totiž vychytal, bohužel pro něho i celou Benfiku se však balon odrazil přímo k dobíhajícímu Jeffersonovi, který jej odpálil do sítě a propukl v nespoutanou radost.

Benfiquistas v tu chvíli vypadali být hotoví, však si do té doby ani jednu opravdu zajímavou příležitost vytvořit nedokázali. Nicméně tak jako tak se hostům senzačně podařilo najít odpověď, když ve třetí minutě nastavení Jardel relativně prudkou přízemní ranou navázal na menší zmatek v pokutovém území Sportingu způsobený zejména dravým Jonasem.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
bayern987

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Na tiketu,který je už ko mám 2.

Reagovat
Hiko

Viva o Sporting! Ukažme těm vypelichancům , zač je toho loket!

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele