18. kolo
25.01.2015 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting CP - Académica Coimbra 1:0

Sporting splnil povinnost, když před vlastními fanoušky udolal tápající Coimbru a pojistil si tak pozici na třetí příčce. Očekává výhra se nicméně nerodila snadno, jedinou trefou zápasu ji musel vystřelit až v 76. minutě Joao Mário..

Na druhou stranu je však nutno říct, že v lepší výsledek než šťastně ubráněnou bezbrankovou remízu hosté stejně doufat nejspíš nemohli; po celých 90 minut totiž bylo živo pouze před jejich bránou. Favorit mohl jít do vedení hned v samém úvodu, kdy se k Monterovi na hranici malého vápna dostal míč po Carrillově pasu; kolumbijský útočník však nezvolil šťastné řešení a jeho neohrabaný pokus mířil mimo Leeho tyče.

Po půlhodině hry potom hostující branku hned dvakrát ubránil zadák Aníbal Capela - nejprve v choulostivé pozici odkopával míč po Máriově přímém kopu, poté zablokoval i dorážku Williama Carvalha. Zlomit odpor Coimbry se nepodařilo ani Adrienu Silvovi, který to (už ve druhé půli) zkoušel efektními nůžkami, trefil však pouze břevno. Škoda, mohli jsme být svědky jednoho z nejhezčích gólů dosavadního průběhu sezony.

V 68. minutě potom Lee robinzonádou zlikvidoval gólovou střelu Cédrika Soarese, a do ochozů Alvalade se začala vkrádat nepříjemná nervozita - čas během nemilosrdně kupředu, a přestože Sporting měl jasnou převahu, přece jen nezasypával hostující svatyni tolika střelami, aby se dalo mluvit o nějakém drtivém tlaku. Napjaté fanoušky tak nakonec musel vysvobodit až aktivní Mário.

V gólové situaci měl opět prsty Junya Tanaka, japonský žolík, který v roce 2015 zatím podává výtečné výkony. Tanakovu hlavičku po další standardní situaci sice ještě zlikvidoval (dnes spolehlivě chytající) Lee, na Máriovu dorážku však už neměl nárok: míč mířil do jeho protipohybu, takže se nestačil ani pořádně zvednout ze země. Zelenobílí si mohli oddechnout; další tři body v cestě za Ligou mistrů jsou doma.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Hiko

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé .Předchozí 2 zápasy doma vyhráli v poho s hcs ,přestože na ně byl vyžší kurs Přijede nějaká ušmudlaná Coimbra a dají jen 1 gola.NÁHODA? Ne .Je to vše pěkně ošéfované.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele