16. kolo
10.01.2015 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

SL Benfica - Vitória SC Guimarães 3:0

Benfica splnila roli vysokého favorita, když před vlastními fanoušky udolala třetí Vitórii Guimaraes hladce 3:0. Hosté sice měli několik zajímavých okamžiků, úřadující mistr však žádné drama nakonec nepřipustil a posílil si tak pozici na čele tabulky. Skóre otevřel už ve 13. minutě Jonás, po přestávce zvyšovali John s Gaitánem.

Vitória sice letos bojuje o Ligu mistrů, na Estádio da Luz ale jela s tím, že může jenom získat - a domácí hned úvodním tlakem dali najevo, že žádné drama nechtějí připustit. Už v sedmé minutě musel gólman Assis vyrážet nebezpečnou střelu Gaitána z úhlu; hosté kontrovali pádem Hernaniho ve vápně, místo penalty ale sudí "odměnil" hráče žlutou kartou za simulaci. Netrvalo dlouho, a Orli se ujali vedení: ve 13. minutě nacentroval Gaitán z přímého kopu na přední tyč, kde se uvolnil Jonás a hlavou propálil Assise poprvé.

Borci v červeném nepolevovali a po půlhodině hry si připsali další dvě šance - nejprve Talisca pálil do tyče, poté Limu vychytal skvělým zákrokem Assis. Guimaraes si na první skutečnou příležitost počkal až do samého závěru první půle, domácí si však hodně oddychli, že neinkasovali potupný gól do šatny: Tomaného hlavička měla gólové parametry a gólman César musel dvojitým zákrokem ukázat svoji třídu.

Po změně stran se nehrálo ani 10 minut a Orli už vedli 2:0. Centr z pravé strany doputoval až k zadní tyči, kde úplně volný Ola John nejprve nastřelil bránícího hráče, napodruhé už ale nezaváhal. Dvanáct minut před koncem se hosté dožadovali další penalty, tentokrát už oprávněněji; sudí ale usoudili, že Samarisův zákrok na Afonsa byl v rámci pravidel.

Poslední šanci na zdramatizování zápasu zahodil krátce nato Tomané, který z ostrého úhlu překvapil Césara; brazilský veterán si ale s jeho střelou nakonec poradil. Definitivní tečku za utkáním pak napsal v 89. minutě po rychlém brejku Gaitán, který se zorientoval uprostřed vápna a po nepřehledné situaci uklidil míč do sítě.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele