25. kolo
14.03.2015 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SL Benfica - SC Braga 2:0

Pokud se to nepodařilo ani Braze, kdo toho ještě reálně může být schopný? Druhému Portu už skutečně mnoho nadějí nezbývá, neboť Benfica se jednoduše zdá být neporazitelná. I popáté v řadě nyní lisabonští v domácí soutěži vyhráli rozdílem nejméně dvou branek...

Situace přitom mohla být pro Benfiku mnohem složitější, kdyby si rozhodčí všimli časného přestupku přemotivovaného Eliseua, který již v úvodní minutě zápasu mimo hru vztekle dohrával souboj se soupeřem a klidně mohl vidět červenou kartu. Na druhou stranu, i Benfica měla zkraje důvod cítit se ukřivděně, když v páté minutě Lima nastřelil ve vápně soupeře ruku jednoho z obránců.

Penalta nicméně nařízena nebyla, a tak se o první střelu na bránu postaral hlavičkující Jardel v sedmé minutě, a o první nebezpečnější akci ve 21. minutě rovnou skórující Jonas. Ten se prosadil ideálně umístěnou ranou zpoza šestnáctky.

Další dobrou příležitost ke změně skóre měl Pizzi přesně po půlhodině hry. Tehdy jeho jemný lob přes vyběhnuvšího gólmana Bragy až na brankové čáře odkopával Aderlan. Ve zbytku první půle se potom o zvýšení náskoku domácích pokoušeli ještě Jardel se Salviem, a to prakticky ihned po Pizziho pokusu.

Život ve druhé půli Braze výrazně zkomplikovaly události z přelomu druhé třetiny zápasu, kdy druhou žlutou kartu vyinkasoval Tiago Gomes a kompletně tím paralyzoval už tak neškodnou hostující eskadru.

Ta potom ihned vzápětí málem inkasovala, když se sám před Matheusem zjevil Lima, a definitivně nakonec kapitulovala v 76. minutě, jakmile Eliseu svým třetím projektilem zpoza vápna přeci jen vyzrál na odolávajícího gólmana soupeře.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele