34. kolo
23.05.2015 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Rio Ave FC - Sporting CP 0:1

V nudném zápase, kde se nestalo prakticky vůbec nic, porazil lehce favorizovaný Sporting houževnaté Rio Ave na jeho půdě těsně 1:0 a zakončil tak povedenou sezonu v ideálním stylu. Lisabonský celek finišuje s bezpečným náskokem na třetím místě, ačkoliv budoucnost kouče Marka Silvy zůstává nahnutá..

Šikovný stratég, který u kormidla Lvů nahradil Leonarda Jardima (nyní trénujícího v Monaku), si podle zákulisních zdrojů znepřátelil vedení klubu a bude nejspíš záležet na tom, jak zvládne poslední zápas sezony, pohárové finále s Bragou. Ligové zakončení se nakonec povedlo, i když to žádná potěcha pro oči rozhodně nebyla.

Vlastně nejzajímavější na celém utkání byl start hostujícího gólmana Boecka - po dvou letech tak mezi tyčemi Sportingu chyběla stabilní opora a portugalský reprezentant Rui Patrício. Boeck neměl na hřišti příliš mnoho práce, i když to bylo překvapivě právě Rio Ave, kdo si připsal první šanci zápasu; ve 29. minutě tak za hostujícím nováčkem po přímém kopu zazvonila tyč.

Gól nicméně padl až po změně stran, konkrétně ve 48. minutě, a postaral se o něj 'starý známý' Nani. Výtečný technický finiš mimo dosah domácího strážce nakonec stačil k tomu, aby lisabonský tým bral všechny body. Rio Ave sice v závěru ještě vytvořilo něco jako tlak, žádné šance z toho však reálně nebyly - pokud nepočítáme hlavičku Venezuelana Yonathana del Valleho, s níž si však v 88. minutě poradil pozorný Boeck.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele