14. kolo
21.12.2014 20:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

CD Nacional - Sporting CP 0:1

Sporting sice v průběhu celého podzimu hledal optimální formu, rok 2014 ale zakončil na vítězné vlně, když triumfoval v nelehkém utkání na půdě Nacionalu. Jediný gól zápasu vstřelil Carlos Mané a hosté udrželi vedení i po vyloučení Adriena Silvy.

Že to Lvi nebudou mít na Madeiře jednoduché bylo jasné už po deseti minutách, kdy musel střídat zraněný Martins; na hřišti jej nahradil Joao Mário. Zpočátku toho k vidění příliš nebylo a diváci se spíše nudily, po půlhodině hry však jakoby oba týmy najednou "zapnuly": hostující Carrillo parádním pasem vyzval Slimaniho, ten však ztroskotal na domácím gólmanovi.

Na druhé straně se ve výborné šanci ocitl Rondón, jenže přestřelil; následně dostal šanci na reparát Slimani a obránci Nacionalu mohou být rádi, že mířil mimo. William Carvalho jej totiž našel zcela neobsazeného, a takovou hrubku by si domácí defenziva za rámeček určitě nedala.

Lehce lepším týmem byl Sporting, který také krátce po změně stran šel do zaslouženého vedení. Mané nejprve nastřelil bránícího hráče, z následující šance však už skóroval - Slimani sice opět neuspěl, když jeho hlavičku vyrazil gólman Eduardo, míč se však naštěstí pro hostující fanoušky odrazil před úspěšného střelce. Stačilo doklepávat do prázdné brány.

Ve druhé půli už byla favoritova převaha o něco výraznější a Eduardo se musel činit, aby uchránil domácí naděje na zvrat; jeho zákrok z 62. minuty proti aktivnímu Carrillovi snesl ta nejpřísnější měřítka. Peruánský útočník mohl spravit reparát o deset minut později, kdy zpracoval krásný centr Maného, jenže mířil mimo tři tyče.

Neschopnost Sportingu přidat pojišťující trefu se nakonec mohla těžce nevyplatit - v 77. minutě se totiž do sprch po druhé žluté kartě poroučel Adrien Silva, a Nacional vycítil šanci na body. Brankář Lvů Rui Patrício však ukázal, že je mužem na svém místě, když odvážným výběhem čtyři minuty před koncem překazil nebezpečnou akci domácích.

Sporting tak nakonec získal tři body a posunul se na čtvrté místo, o bod za třetí Vitórii; předstihnout jej může ještě Braga, kterou čeká domácí dohrávka s Pacosem Ferreira. Naopak Nacional končí podzimní část ve spodní polovině tabulky, na sestupovou zónu má náskok pouze dva body a na jaře jej čeká ještě spousta práce..

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele