10. kolo
23.11.2013 19:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SL Benfica - SC Braga 1:0

Braga byla Benfice v Lisabonu možná až překvapivě vyrovnaným soupeřem, nicméně nakonec se papírové předpoklady potvrdily a domácí vyhráli 1:0.

Rozhodně se nedá říct, že by diváci na Estádio da Luz viděli krásný zápas; Benfice se letos určitě nedaří podle představ, a duel s Bragou to pouze zviditelnil. Hosté dokonce domácího favorita přestříleli, a dnešní souboj tak skutečně vypadal jako duel dvou předních týmů tabulky. Benfica, stejně jako Porto, zažívá letos problémy s potvrzením svojí dominance, ale právě podobné duely pro ni znamenají v tomto ohledu nezapomenutelnou službu.

Dobré náladě v táboře Benfiky navíc nepřidal ani fakt, že kouč Jorge Jesús byl suspendován a celý měsíc se musí obejít bez fotbalu. Domácí tak čelili Braze v obezřetném utkání, jehož hlavním krédem byla bojovnost a málo šancí, ale pokud měl v úvodu někdo smůlu, byla to Braga - jak Éder ve 13. minutě, tak Rafa o půlhodiny později otřeli svoje výtečné rány zdálky pouze o břevno.

Domácí měli vůbec problém prosadit se vepředu - nejlepší střelec Óscar Cardozo vynechal zápas se zraněním, zatímco ostatní útočníci (Lima, Rodrigo a Ivan Cavaleiro) naráželi na pozornou defenzivu hostí. K prolomení dobře bránícího bloku tak bylo zapotřebí něco netradičního, a Matićova chvilka inspirace v tom posloužila Orlům dokonale: srbský záložník vyšperkoval svoje výborné představení vítěznou brankou, když v 73. minutě okradl o míč Maura, popoběhnul dopředu a nádhernou přízemní ránou do rohu brány překonal brankáře Eduarda.

Benfica nehrála dobře a bůhví, jestli by bez záblesku Matićovy geniality vůbec zvítězila, nicméně tři body jsou tři body - nyní má lisabonský gigant na ligovém kontě pět výher v řadě. Vzhledem ke ztrátě vedoucího Porta tak bude v hlavním městě hodně, hodně veselo..

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Hiko

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele