26. kolo
07.04.2014 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

SL Benfica - Rio Ave FC 4:0

Benfica rozstřílela v dohrávaném utkání Rio Ave suverénním skóre 4:0 a prakticky si zajistila mistrovský titul - v posledních čtyřech kolech stačí svěřencům Jorge Jesúse získat pět bodů, mohou si tedy dovolit i dvakrát prohrát. Vzhledem k tomu, že dnes zvítězili v lize podeváté v řadě, to nevypadá moc pravděpodobně..

Natěšení Orlové rozhodli o výhře už v první půli, kterou díky skvělému představení Nicoláse Gaitána (gól a asistence) opanovali poměrem 2:0; finální podobu skóre dal po obrátce dvěma penaltami střídající Óscar Cardozo. Hráči Rio Ave se do historie utkání zapsali spíše devíti (!) žlutými kartami než nějakým překvapivě vzdorujícím výkonem.

Hosté nestíhali už od začátku a první dva kartonky měli na kontě po odehrání pouhých osmi minut. Podle očekávání byla Benfica na hřišti jasně lepším týmem, což v 17. minutě potvrdil první brankou Rodrigo - Gaitánovo geniální prostrčení mezi dvěma obránci našlo španělského útočníka úplně volného a se spoustou času srovnat si míč na střelu. Gólman Ederson neměl šanci.

Argentinský křídelník byl nejvýraznější postavou na hřišti, takže si vstřelený gól bezesporu zasloužil. V době, kdy se už Rio Ave začínalo trochu otrkávat, udeřil favorit podruhé - 29. minuta, odražený míč doputoval za pokutovým územím ke Gaitánovi a ten bez rozpaků vypálil šajtlí přesně k Edersonově tyči. 2:0.

Čtyři žluté karty a žádná gólová šance, taková byla bilance hostujícího celku za první poločas; je však nutné dodat, že taktika agresivního bránění na Benficu svým způsobem platila. Jesúsovi svěřenci ukázali velkou efektivitu, žádný festival gólových šancí se totiž nekonal. S pohodlným náskokem v kapse už se ve druhé půli ani tolik nesnažili; klíčový moment přišel v 65. minutě, kdy protřelý kouč stáhl nevýrazného Limu a vyslal na hřiště čerstvého Cardoza.

O dvanáct minut později se totiž paraguayský forvard poprvé zapsal na střeleckou listinu. Rodrigovo přistrčení patičkou na Pereiru neušlo pozornosti Bragy, který pravého beka Orlů ve vápně fauloval, a Cardozo si s nařízenou penaltou poradil s grácií sobě vlastní.

Tentýž hráč pak v nastavení zatloukl finální hřebíček do hostující rakve - Marcelův faul v šestnáctce byl oceněn druhou žlutou a vyloučením, Ederson ani s tímto pokutovým kopem nemohl dělat zhola nic. Rio Ave si možná nezasloužilo utržit takový debakl, Benfica však ukázala, že je i s blížícím se koncem sezony stále ohromně suverénní a že za žádnou cenu nehodlá dopustit, aby ji o titul někdo připravil..

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com, portugoal.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
Hiko

Rio Ave umí venku pořádně kousat, kéž by to dokázalo i na Estádio da Luz

Ale reálně asi 2:0

Reagovat
hradec

SL Benfica 3:1 Rio Ave FC

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele