17. kolo
02.02.2013 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sporting poprvé v lize prohrál pod Jesualdem Ferreirou

Řízení klubu se očividně vymklo kontrole, jak vás ostatně kolega informoval v předzápasovém preview - a to si ihned vybírá daň na nejčerstvějším výsledku Sportingu. Jesualdo Ferreira v čele lvů utrpěl první porážku, když dovolil Rio Ave obrátit stav skóre na 2:1.

Aby se mohlo obracet, potřeboval jít Sporting nejdříve do vedení, a to se mu povedlo vskutku časně: již v sedmé minutě přetavil Capelův centr v gól Jeffrén, jenž nastoupil netradičně v roli jednoho ze tří středních záložníků při rozestavení 4-3-3. A tahle změna exbarcelonskému šikulovi evidentně prospěla, když právě Jeffrén po více než 20 minutách zajímavou střelou reagoval na tyč, která zvonila na druhé straně po zákroku Ruie Patrícia.

A v podobném duchu, kdy šance střídala šanci bez ohledu na zasvěcený konec hrací plochy, se utkání neslo také nadále. Kmenový hráč ManUtd Bebé kupříkladu zaujal sólem skrz tři protivníky, po němž si na Rui Patríciovi vynutil solidní zákrok. Diváci se bavili, avšak těm se lví příslušností brzy začal tuhnout úsměv na rtech. Sporting si zejména vzadu v rozehrávce zbytečně komplikoval život a na to dojel krátce před pauzou, když po jedné ze ztrát křižně pálil Tarantini a Joãozinho si nešťastně srazil míč do sítě.

Po svěžích 45 minutách šla úroveň projevu obou mužstev rapidně dolů, šance se už netvořily v takovém množství a zejména hosté jako by z kabiny přišli skleslí, nikterak odhodlaní. Domácí se tedy celou dobu zdáli být blíže vedoucí brance, a to se také prokázalo. Leč znovu za vydatného přispění slečny štěstěny. Ta Ukrovu střelu nasměrovala do Pedra Mendese, od něhož se balon odrazil do míst, kam už se Patrício zaboha nemohl stačit přesunout.

Tak se stalo v 72. minutě, tedy dlouhých 18 minut před koncem, avšak - světe, nediv se - hostující hráči už v sobě přesto nenašli dostatek motivace ke zvrácení nepříznivého výsledku...

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Hiko

RA mají v posledních domácích zápasech špatné výsledky, poprosím ještě o prodloužení této série - 1:2

Reagovat
Hiko

no a jsme tam, kde jsme byli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele