základní část, 10. kolo
20.05.2011 14:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Těrek Groznyj - Anži Machačkala 1:0

Těrek dokázal nemožné. Dal gól. I díky tomu nakonec udolal zatím výborné Anži a posune se v tabulce výše. Jediný gól vsítil Georgijev.

Začátek zápasu byl poměrně vyrovnaný, i když mírně navrch měli domácí, ale akce, které šly většinou přes jediného hrota Asildarova, končily střelou mimo nebo nepřesnou přihrávkou. Ve 14. minutě se k míči dostal zapomenutý Zengue a Revišvili měl s jeho střelou co dělat, aby jí vytěsnil na roh, první větší šance zápasu. Hosté se k první šanci dostali ve 30. minutě, kdy po centru pálil Agalarov, ale Džanajev mohl být klidný. V další šanci se na druhé straně objevil aktivní Zengue, ale jeho pokus Revišvili lapil. Domácí byli mnohem nebezpečnější než Anži a to se jim nakonec vyplatilo. Ve 45. minutě se po faulu postavil k přímému kopu právě bulharský záložník Georgijev a přesnou střelou přes zeď k tyči nedal brankáři hostí žádnou šanci - 1:0. Za tohoto stavu se šlo i do šaten.

Těrek vstoupil plný elánu i do druhé půle a v 50. minutě se po přihrávce Ucijeva dostal ke střele Asildarov... a trefil tyč! Poté oba týmy přestaly "blbnout" a soustředily se hlavně na defenzívu. Až v 71. minutě se k další šanci dostal český forvard Holenda, ale zblízka nepochopitelně přestřelil bránu. I poté se hrálo převážně zezadu. Anži působilo unaveným dojmem a Těrek nechal vyniknout svou nejlepší formaci - obranu. A ta vynikla a žádný útok Machačkaly nenašel cíle. Zápas tak skončil hubenou, přesto zaslouženou výhrou Grozného 1:0.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele