o titul, 36. kolo
25.03.2012 13:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Dinamo Moskva - Spartak Moskva 1:3

I druhé moskevské derby našlo vítěze v hostujícím týmu. V dnešním zápase se to podařilo Spartaku, který dokázal zvítězit na hřišti Dinama. lví podíl na tom měl Christian Noboa z Dinama, který si dal vlastní gól, který byl zároveň "vítězný".

Začátek utkání byl svižný. Hrálo se útočně z obou stran. Oba týmy chtěly dát gól a oběma týmům bylo tak nějak jedno, jestli nějaký dostanou. Aktivní byl zejména maďarský štírek Dzsudzsák, který nejvíce provětrával obranu Spartaku, avšak ani jeden z jeho úniků úspěch nepřinesl. Ve 22. minutě mohl skóre otevít hostující Emenike, poradil si s nevýrazným zásahem Šunina, ale jeho střela letěla nad břevno. O dvě minuty později měl Kokorin před sebou prázdnou bránu! Obešel v souboji jeden na jednoho Dikáně a střelou na vzdálenější tyč vskutku tu tyč trefil, ale balon se odrazil mimo tři tyče. Jak se řiká: "nedáš-dostaneš". Spartak dal v 30. minutě vedoucí branku. Paršivljuk nacentroval na vzdálenější tyč na Dzjubu, který mohl už střílet, ale "nehamounil" a přihrál pod sebe na Emenikeho, který stál na penaltě a neměl problém se zakončením. 0:1.

O čtyři minuty později Šunin vypadal jako Spider man. První střelu Emenikeho vyrazil, dorážku De Zeuwa také a nakonec pokus Dmitrije Kombarova vyrazil na roh. Domácí se probrali až na konci poločasu a hned z toho byl gól. V 44. minutě se trefil Samedov. Stalo se tak po akci Misimoviče, který byl před vápnem obrán o míč, ale nabíhající Samedov z první vypálil a míče u tyče zapadl do sítě. 1:1. Za tohoto stavu se také odcházelo do šaten.

Druhá půle už takový spád neměla. Obě mužstva si uvědomovala, důležitost zápasu a nikdo se nehnal do útoku, tak jako v první půli. Až v 65. minutě bylo opět horko v pokutovém území. Kokorin se nepolepšil a v dalším souboji 1 na 1 s Dikáněm neuspěl. Tentokrát ho Ukrajinec vychytal. A v 70. minutě bylo vymalováno. domácí si dali vlastní gól. Přímý kop Kombarova si Noboa zkušeně uklidil hlavou do vlastní brány. Těžko říct, na co myslel. Dinamovci již nenašli recept na obranu Spartaku, ten nakonec ještě v nastavení přidal jeden gól, kdy se nápor modrobílých proměnil v rozhodující gól červenobílých. Emenike v souboji se Šuninem volil centr na volného Ariho, který neměl problém z jendoho metru udělat tečku za tímto utkáním. 1:3.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele