základní část, 9. kolo
15.05.2011 18:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

CSKA Moskva - FK Rostov 2:1

Fotbalisté CSKA vynaložili velké úsilí uprostřed týdne do pohárové bitvy proti Spartaku, přesto si nechali rezervy na víkendový zápas proti Rostovu a po tuhém boji zvítězili 2:1.

Na lavičce Rostovu se už neobjevil trenér Oleg Protasov. Toho má podle médií nahradit Černohorec Miodrag Božović, který byl nedávno odvolán z Dinama Moskva. V nedělním utkání se Božović opět vrátil na stadion Arena Chimki, tentokrát ale zatím pouze v roli diváka. CSKA se snažilo dobývat pevnou obranu Rostova, dlouho bez efektu. Dařilo se Tomáši Necidovi, který vedl většinu útoků CSKA. Po jeho přihrávce střílel z šestnáctky Dzagojev, ale odskok míče nebyl ideální, a tak z šance nic nebylo.

Ve 29. minutě dostal Necid CSKA do vedení. Necid si sám před brankářem počínal jako zkušený mazák a technickou střelou rozvlnil síť. Hosté reklamovali, že gólu předcházel faul Berezuckého. Bezvýsledně. Domácí se navíc v závěru prvního poločasu dostali do dvoubrankového vedení, když využili chyby obrany Rostova a po přihrávce Dzagojeva z levé strany udeřil Mamajev.

Hned po změně stran Rostov snížil na 2:1. Po rohovém kopu Sálata přeskočil Vasilije Berezuckého a Akinfejev byl bez šance. Armějci znervózněli a úpěnlivě si těsný náskok hlídali, jediná chyba by mohla Moskvany stát další zaváhání. Rozuzlení mohl přinést Adamov, ale brankář Akinfejev byl pánem situace. V závěru zápasu mohli domácí navýšit vedení, ale mladý Kočenkov podržel Rostov. Vychytal i čerstvého Brazilce Vágnera Lovea, který se po matných výkonech musí smířit s rolí náhradníka.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
MacekKlacek

Necka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele