1. kolo
14.03.2010 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Spartak Moskva - Dinamo Moskva 0:1

První letošní moskevské derby ovládlo Dinamo, které porazilo Spartak 1:0 zásluhou branky navrátilce ze Zenitu Petrohrad Igora Semšova. Spartak se za celý zápas nedokázal proti výborně bránícímu týmu kouče Kobeleva prosadit a začínají se rojit otazníky, zda zimní posilnění kádru bylo dostatečné.

Konfrontace dvou ruských gigantů v prvním poločase přinesla od úvodního hvizdu opatrný fotbal. Za vydatného sněžení měl více ze hry domácí Spartak, ale většinou narážel na důraznou a dobře organizovanou obranu Dinama. Hosté se dopředu moc nehrnuli, zimní posila Andrej Voronin na hrotu bělomodrých tak byla až na pár světlých momentů naprosto odříznuta ze hry.

Po změně stran se hosté začali stále více osmělovat. První nebezpečnou akci ještě nezakončili podle představ, ale v 72. minutě se záložník bělomodrých Igor Semšov ocitl za obranou Spartaku a nekompromisní střelou na zadní tyč poslal Dinamo do vedení. Vzápětí mohl vyrovnat tvůrce hry Spartaku Alex Meschini, ale Gabulov proti jeho přímému kopu vytáhl parádní zákrok.

V závěru utkání Spartak obléhal obranu Dinama, ale recept na výborně bránící hosty najít nemohl. Nervozita obou celků s přibývajícím časem vrcholila, na hřišti došlo k mnoha tvrdým zákrokům a drobným šarvátkám, které sudí Karasjov řešil žlutými kartami. V 85. minutě se dokonce vylučovalo, debutant Alexandr Šešukov po faulu na Samedova uviděl druhou žlutou a šel pod sprchy.

Dinamo si po soustředěném výkonu odváží ze stadionu Lužniki všechny body a nepřímo tím dalo najevo, že se s ním v boji o mistrovský titul musí počítat.

Autor: David Kubáň

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Спартак!

Reagovat
smazaný uživatel

2-0(Alex,Welliton)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele