23. kolo
03.10.2010 14:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Anži Machačkala - Spartak Moskva 0:1

Spartak si po hubeném vítězství na hřišti Machačkaly napravil reputaci po minulé ztrátě s Permem a i nadále se drží na pohárových příčkách. Jedinou branku utkání vstřelil Šešukov.

Po nervózním začátku, kdy se hlavně domácí Anži dostávalo k šancím, zejména po standartních situacích, nastal pro domácí fanoušky šok. Alex, hlavní mozek hostí, zahrával roh, jenž domácí odhlavičkovali pouze na zadní tyč, kde nikým nebráněný Šešukov neměl problém uklidit míč pod horní tyčku. Revišvili neměl nárok. Zhruba o 15 minut později mohlo udeřit i na druhé straně. Po zmatcích v obraně Spartaku se k míči zhruba 8 metrů od branky dostal Tsorajev, ale jeho střelu Dikáň stihl vyrazit a obránci míč odkopli od branky. Více toho již první poločas nenabídl a hráči šli do kabin za stavu 0:1.

Jako by si hráči v kabinách řekli, že to vezmou od podlahy. V tomto duchu začala druhá půle. Řečeno čísly, začalo se dvěma žlutými kartami. Ale tento moment přebila situace z 56. minuty. Kebe přihrál Bakajevovi zhruba dvacet metrů před brankou a Michail vyslal krásnou střelu, která se zastavila až na tyčce Dikáňovovy svatyně. Poté se hra často drobila častými střídáními a v 71. minutě se konečně začalo zase pálit. Konkrétně McGeady. Ten si sběhl s balonem od pravé lajny do lepšího střeleckého úhlu, ale jeho nepříjemnou přízemní střelu kryl Revišvili.

O čtyři minuty později mohli Moskvané svůj náskok navýšit. Maidana kopal zprava přímý kop, který propadl až na zadní tyč, kde se Sabitov pokoušel překonat gólmana domácích, kterému pomáhali na brankové čáře i vlastní obránci. Sabitov přitom akorát ublížil jednomu z obránců, který byl ošetřován. Poté se do tlaku začali dostávat pochopitelně domácí, kteří toužili po vyrovnání. A málem se jim to povedlo. V 93. minutě, tedy již v nastavení se k prodlouženému míči dostal ve vápně Kebe, který se z úhlu snažil překonat Dikáně, ale ten byl u své tyčky připraven a balon vytěsnil na roh. Avšak i z něj domácí neudeřili, takže zápas nakonec vyhráli hosté v poměru 1:0 a i nadále se drží na pohárových příčkách. Machačkala se ještě musí strachovat o bytí a nebytí v Premier lize, poněvadž Samara ztrácí už pouze bod.

Autor: Jan Nápravník / www.championat.ru

Komentáře (2)

Přidat komentář
Losinho

1:2

Reagovat
goodbay

tip 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele