5. kolo
18.04.2009 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Rostov - Křídla Sovětů Samara 0:0

Sobotní utkání pátého kola ruské ligy FK Rostov - Křídla Sovětů Samara přineslo minimum šancí a bezbranková remíza naprosto vypovídá o dění na hřišti.

Hned v úvodu se objevil v gólové pozici domácí fotbalista Astfajev, ale finální fázi neřešil dobře. Byla to vlastně největší příležitost celého prvního poločasu. Oba týmy se sice často pohybovaly v nebezpečném prostoru, ale nic významného vytěžit nedokázaly, defenzívy obou mužstev byly pevné jako skála. Rostov i Samara se tak uchylovali ke střelám ze střední vzdálenosti, dobrý pokus vyslal hostující záložník Adžindžal. Vyhlídky skórovat měli Lebeděnko a Astafjev na domácí straně a Koller na straně hostů, zdaleka to však nebyly stoprocentní příležitosti.

Bylo očividné, že oba týmy dnes budou spokojeny s bodem. Ve druhém poločase došlo jen k náznakům šancí, třeba útočník Ahmetovič mohl využit chyby obrany Křídel, ale vzápětí vyslal špatnou finální přihrávku, sám na brankáře mohl postupovat záložník Rostovu Petrovič, ale zradila ho technika, když si míč předkopl moc daleko. Koneckonců technických nedostatků a nepřesností u obou stran dnes bylo požehnaně, přitom trávník na stadionu Olymp patří k tomu nejlepšímu v Rusku, takže se aktéři duelu rozhodně nemohli na nic vymlouvat.

Samara se tradičně spoléhala na Jana Kollera, kterého dnes často obrana nováčka v čele s krajanem Romanem Lengyelem ztrojovala, český obr přesto vybojoval hodně míčů, ale ke kýženému efektu to nakonec nevedlo, chyběla mu totiž větší podpora spoluhráčů, což bylo ještě evidentnější po vystřídání jeho útočného parťáka Jevgenije Savina v šedesáté minutě utkání.

Fotbal, s kterým nemohl být spokojen především ambiciózní trenér Křídel Sovětů Samara Leonid Sluckij, tak nakonec nemohl skončit jinak než bezbrankovou remízou.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele