12. kolo
06.07.2008 12:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Těrek zaskočil Spartak

Překvapení se zrodilo v utkání Těrek Groznyj – Spartak Moskva. Hosté se podle očekávání dočkali vedení, ale slepenými brankami v průběhu druhé půli si nakonec zajistili výhru domácí.

V základní sestavě Spartaku se objevil i útočník Roman Pavljučenko, který na nedávném mistrovství Evropy vybojoval v dresu Ruska bronz. Nechyběl ani český zadák Martin Jiránek, naopak Radoslav Kováč byl jen na lavičce náhradníků.

Spartak si jel do Těreku pro tři body, aby snížil náskok Rubinu Kazaň, který v sobotu jen remizoval v Samaře. Těrek se však velkého jména svého soupeře nezalekl a byl aktivní. Lachijalov střílel do míst, kde byl připraven Pletikosa. Další šance Těreku už měla gólové parametry, na brankové čáře zachraňoval defenzivní záložník Spartaku Mozart.

Ve většině útoků Těreku měl prsty aktivní Lachijalov. Blízko gólu byl Pavljučenko, ale po přihrávce Titova se k míči nedostal. V 35. minutě se Spartak dostal do vedení. Titov si pohrál s Džabrajlovem a nabil Kaliničenkovi, který následně překonal Liku. Chvíli nato byl ukrajinský záložník blízko své druhé branky, ale v tváří tvář Likovi minul.

Druhý poločas se hrál v mnohem větším tempu, než ten první. Už první útok Spartaku měl gólové parametry. Titov dlouhou přihrávkou vybídl Pavljučenka do samostatného úniku, ale ruský kanonýr netrefil branku. A opět to byl Spartak, kdo si hned poté vytvořil šanci. Pojišťující gól visel na vlásku.

Známé pravidlo "nedáš – dostaneš" se opět potvrdilo. V 54. minutě se Džabrajlov napřáhl několik metrů za pokutovým územím ke střele a Pletikosa se natahoval marně. Inkasovaná branka Spartak nalomila. Těrek měl více prostoru pro útočení a využil toho. Jean Bouli proměnil samostatný únik na Pletikosu, domácí otočili nepříznivý vývoj a dostali se do vedení 2:1.

Kouč Spartaku Stanislav Čerčesov reagoval stažením Kaliničenka a nasazením Bystrova, ani ten však hru červených neoživil. Těrek podnikal nebezpečné útočné výlety a bylo jen otázkou času, kdy přidá další branku. A povedlo se mu to v 68. minutě, Lachijalov si pohrál s moskevským zadákem, vnikl do pokutového území a jeho střela se odrazila od tyče před nohy Kuzmičeva a ten měl lehkou práci.

Třetí inkasovaná branka Spartak definitivně popravila. Těrek měl na kopačce další branky, ale Essame i Lachijalov byli v koncovce ledabylí. Poslední šanci měl Pavljučenko, který nedokázal po přihrávce Bystrova zkrotit míč. Těrek zvítězil 3:1 a nový trenér Vjačeslav Groznyj si připsal povedený debut na lavičce čečenského mužstva.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele