1. kolo
14.03.2008 17:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Terek Groznyj - Krylja Sovetov Samara 0:3

V páteční předehrávce mezi Terekem Groznyj a Křídla Sovětů Samara byl úspěšnější hostující tým. Všechny branky padly po změně stran, trefili se Savin, Kalačev a Tichonov, utkání tak skončilo výsledkem 0:3.

Přestože před utkáním panovaly pochyby nad zajištěním bezpečnosti na stadionu Tereku, utkání probíhalo v duchu fair play a k žádným excesům na hřišti nebo v hledišti nedošlo. Na stadionu panovala bouřlivá atmosféra, po čtrnácti letech azylu se ani není čemu divit.

V úvodních minutách zápasu převzal iniciativu zápasu Terek, nadějné příležitosti domácích ale zlikvidoval brankář Lobos a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Vše podstatné se událo v druhém dějství. V 48. minutě udělala obrana, jmenovitě Zabavník s Iljevem hrubku, když si počínali nezkušeně ve vlastním pokutovém území, chybu zadáků Tereku vytrestal útočník Samary Savin a poslal svůj tým chladnokrevným zakončením do vedení. Savin se tudíž stal prvním střelcem v právě rozbíhající se sezoně Premier Ligy. V 67 minutě mohl Groznyj vyrovnat, po faulu O bom Soka na Adieva se zahrávala penalta, sám faulovaný si postavil míč na penaltový puntík, ale nastřelil tyč. V 78. minutě přidala Samara druhou branku, po chytré kombinaci uvnitř pokutového území neuhlídal střelce Kalačeva nedůrazný Zabavník, o osudu utkání tak bylo prakticky rozhodnuto.

Na konečných 3:0 pro hosty upravil z penalty Tichonov. Pokutovému kopu předcházel faul brankáře Likeho. Samara svým výkonem v prvním kole ruské ligy přesvědčila, že ji nikdo nesmí brát na lehkou váhu, u Tereku se zdá, že jej tuto sezonu nečeká lehký život. Za domácí odehrál celé utkání Radoslav Zabavník a svůj debut v ligovém utkání za Terek si rozhodně za rámeček nedá, zavinil dvě branky. Jiří Jarošík se na hřišti neobjevil.

Autor: David Kubáň / soccer.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To se Jarošík zazdil !!! U mě tak klesnul !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele