2. kolo
22.03.2008 12:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Krylja Sovetov Samara - CSKA Moskva 0:2

Nově složený tým Křídel Sovětů Samara nestačil na CSKA Moskva. Hosté si odváží po výhře 2:0 tři body.

Naváže Samara na výkon proti Těreku Groznyj? Odčiní CSKA zaváhání proti Šinniku? Na tyto otázky mohlo nejlépe odpovědět vzájemné měření sil těchto dvou celků. Na stadionu Metallurg nechyběl reprezentační kouč Ruska Guus Hiddink.

V sestavě CSKA došlo k překvapivé změně. V sestavě chyběl Brazilec Vágner Love, který se neobjevil ani na soupisce, jeho místo zaujal polský útočník Dawid Janczyk. Do hry nezasáhl ani Luboš Kalouda, který si na nové působiště zatím zvyká. Zranění nepustilo do hry ani záložníka "Křídel" Jiřího Jarošíka, který dlouhé roky působil právě v CSKA.

Prvních deset minut se obě mužstva oťukávala. V 13. minutě Anton Bober prověřil z dobrých pětadvaceti metrů brankáře Akinfejeva, míč mířil přesně do rohu branky, ale brankář CSKA se na místo včas přesunul. CSKA převzalo iniciativu utkání a odměnou jim byla úvodní branka. Ve 21. zahrával Žirkov roh, který se vznášel nízko nad zemí, v pokutovém území se prosadil Berezuckij a překonal bezmocného Lobose. "Křídla" se proto musela přinutit k větší aktivitě, vyložené šance však nepřicházely, za zmínku stojí nebezpečná střela aktivního Bobera. CSKA působilo mnohem sebevědoměji a do osobních soubojů hráči moskevského týmu chodili mnohem důrazněji, do konce první půle mohli hosté brejkových situací udeřit dvakrát, ale Lobos byl u míče dříve než Brazilec Jo a to samé platilo také u šance Poláka Jančika.

V prvních minutách druhé dějství se "Křídla" dostala k několika standardním situacím, které neskončily úspěchem. Vážnou šanci měl Budylin, jeho precizní hlavičku ale Aknifejev bravurním zákrokem vyrazil na roh. V 66. minutě přidalo CSKA druhou uklidňující branku, z přímého kopu překonal Lobose útočník Jo.

Náskok 2:0 svěřenci trenéra Gazzajeva uhájili, Samara sice měla po druhé inkasované brance několik nadějných příležitostí, ale skóre zůstalo nezměněno.

Autor: David Kubáň / soccer.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A Kalouda zas nikde...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele