5. kolo
13.04.2008 14:00 CET
4 : 3
(2:1)

Reportáž

Dinamo Moskva - Spartak Moskva 4:3

V moskevském derby a šlágru 5. kola ruské Premier Ligy Dinamo přestřílelo Spartak 4:3. V dresu Dinama se střelecky zaskvěli Genkov a Danni, za hosty se trefilo trio Bystrov, Pavlenko a Whelliton.

Utkání začalo několika zajímavými momenty. Na straně domácích v 7. minutě nebezpečně střílel Danni, Spartak zahrozil z kopaček Titova, ale Šunin uchránil svou svatyni. Po takovém začátku se nebylo čemu divit, že první branka padla už v 15. minutě, rychlý protiútok Dinama zakončil Genkov – 1:0.

Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. V 16. minutě si Bystrov naběhl za obranu domácích a s přehledem překonal Šunina – 1:1. Další šance mělo Dinamo, konkrétně Chochlov a Keržakov. Spartak nebyl obraně zrovna nejjistější, od čehož si slibovali fanoušci další branky a také se dočkali. V 32. minutě měl Danni v pokutovém území Spartaku dost prostoru k pohotové střele a nasměroval míč za záda bezmocného Pletikosy - 2:1.

V 45. minutě přišel dost možná klíčový moment zápasu, útočník Spartaku Pavljučenko udeřil do tváře Fernandéze a uviděl červenou kartu. Druhý poločas tak musel odehrát Spartak v deseti.

Během poločasové pauzy se dostal na hřiště Prudnikov, který se postavil do útoku vedle Whelliton. Spartak se o deseti dočkal vyrovnání v 63. minutě, Pavlenko z dvaceti jedna metrů po skvěle zahraném přímém kopu rozvlnil síť – 2:2

Dinamo odpovědělo o čtyři minuty později, Genkov si po vysunutí od Danniho pohrál s Pletikosou dostal domácí opět do vedení – 3:2. A když se v 70. minutě Danni napřáhl k voleji a rozvlnil počtvrté síť, Spartak měl minimální šance na bodový zisk.

Přesto "červená křídla" odpověděla kontaktní brankou, když v 78. minutě Whelliton po rohovém kopu hlavou snížil na 4:3. Pátou branku Dinama mohl v závěru vsítit Keržakov, který na svou první trefu v tomto ročníku stále čeká, ale Pletikosa kapitulaci nedopustil.

Dinamo se po vítězství 4:3 vyhouplo na druhou příčku a dýchá na záda vedoucímu Rubinu Kazaň, na který ztrácí dva body. Naopak Spartak se tabulkou propadá, je na osmém místě.

Autor: David Kubáň

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Derby pro Dinamovce ! Možná, že se zase Dinamo vyšvihne mezi nejlepší ruské kluby, stagnace byla přece jen dlouhá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele