7. kolo
29.09.2018 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Wolverhampton Wanderers - Southampton FC 2:0

Takový typický zápas pro jedno z nejpříjemnějších překvapení letošní Premier League. Wolverhampton doma proti Southamptonu nenacházel klíč k odemčení branky za výtečným McCarthym. Až v samotném závěru symbolicky protrhl smůlu debutující Cavaleiro, na jehož vítězný zásah navázal ještě Jonny Castro.

Posedmé za sebou nasadil Nuno Espírito Santo stejnou základní sestavu a ta ukázala, proč jí portugalský kouč pořád tak věří. Jejím středobodem je pochopitelně záložní duo Neves - Moutinho a druhý jmenovaný už v desáté minutě otevřel hru povedenou kolmicí na Héldera Costu. Míč se nakonec dostal až k Jonnymu a ten poprvé prověřil McCarthyho.

Southampton nebyl tak nebezpečný, přesto se krátce po předchozí situaci dostal k dostřelu Patríciovy branky. Brejk vedl Nathan Redmond, pokračoval ho Austin a nakonec střílel Elyounoussi. Střela však byla spíš propagačního ražení - stejně jako na sklonku poločasu, kdy se opět do balónu opřel Elyounoussi. I v tomto případě ale Rui Patrício pohodlně kryl.

Druhé dějství bylo dlouho tiché a velké věci se začaly dít až nějakých dvacet minut před koncem. Hrdinou se mohl stát střídající "Svatý" Armstrong, protože se ve vápně Wolves dostal k odraženému míči v dost nebezpečné pozici. Patrício ale zasáhl dobře a zavelel k útoku.

Jen o čtyři minuty později Moutinho přerušil akci Saints, Traoré svýma raketovýma nohama míč vyvezl až k soupeřově bráně a odcentroval na Jiméneze. Mexický útočník sklepl balón na debutujícího Ivana Cavaleira a bylo vymalováno. Cavaleiro se trefil po necelých dvou minutách na hřišti. Sám Jiménez byl záhy blízko druhého gólu, ale jeho hlavičku senzačně zlikvidoval McCarthy.

Důležitým mužem Wolves byl i Matt Doherty, který se těší parádní formě a proti Saints to jen potvrdil. Ještě před poločasem na pravém křídle zásoboval Jiméneze, jenž se pohotově dostal do palebné pozice. Tehdy ale trefil jen McCarthyho.

Lepší to bylo v závěru druhého dějství, kdy se rychlý křídelní obránce opět vyskytoval u rohového praporku soupeře. Skvěle si poradil s mizerně bránícím Armstrongem a zpětnou přihrávkou našel svého kolegu Jonnyho uprostřed šestnáctky. Protože si jeho strážce Vestergaard neohrabaně lehl na zem, mohl špantělský zadák pečetit výhru Wolves na 2:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Theft90

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele