18. kolo
21.12.2018 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Liverpool udržel první pozici

Hráči Liverpoolu v zajímavém utkání vyhráli na půdě Wolverhamptonu 2:0 zásluhou Salaha a van Dijka a udrželi si tak vedení v Premier League.

První velká šance se Wolves naskytla už ve čtvrté minutě. Neskutečnou minelu v rozehrávce předvedl Fabinho. Domácí vystihli jeho přihrávku a Traoré zamířil těsně vedle tyče. Tentýž hráč se dostal do zakončení i o pět minut později. Tentokráte bránu netrefil z druhé strany.

Vlci spálili i další příležitost, konkrétně Rúbena Nevese vychytal Alisson. A tak udeřili Reds. Mané po straně vysunul Fabinha, který odčinil svou hrubku a parádním přízemním centrem připravil gólovou pozici pro Salaha, který příležitostí nepohrdnul.

Ve čtvrtině utkání napřáhl levačkou zpoza vápna Milner, Patrício byl ovšem pozorný a jeho ránu pokryl. O chvíli později poslal Mané dobrým křižným balónem Salaha, tomu ale obránce Wolves na poslední chvíli vypíchl míč a zneškodnil velkou šanci.

Krátce před poločasem se málem povedlo srovnat Jonnymu, z nadějné pozice na hranici vápna ovšem trefil pouze připraveného Alissona. Po chvíli musel brazilský brankář opět zasahovat, a sice po další hrubce defenzivy Liverpoolu. Do kabin se i přes několik šancí Wolverhamptonu šlo za stavu 1:0.

Brzy po přestávce mohl egyptský střelec Salah přidat svou druhou trefu. Po signálu z rohového kopu se dostal ke střele na hranici velkého vápna, jenže bránu o kousek přestřelil. Po dalším centru na Salaha málem Wolves sami rozvlnili svou vlastní síť. Patrício vyboxoval jen do Bennetta, situaci se ale naštěstí pro Vlky podařilo zachránit.

Další pohledná kombinace, jejíž součástí byl opět Salah, se zrodila asi pětadvacet minut před koncem. Egypťan si narazil o Firmina, poté obešel dva obránce, posunul na Maného, ten na Lallanu, nicméně anglický záložník nedokázal tváří v tvář Patríciovi uspět. Ani ne o minutu později už však Reds udeřili. Salah jemným nákopem za obranu našel van Dijka, proti jehož střele byl domácí gólman bezmocný.

Dvě velké šance na korekci skóre měli ještě do konce utkání Wolves, jmenovitě Saiss. Nejprve k němu po skrumáži ve vápně propadl míč, jenže z úrovně penalty, stejně jako předtím několikrát jeho spoluhráči, trefil jen náruč Alissona. Trestuhodné bylo spálení šance v samém závěru. Robertson si nerozuměl s balónem, který se odrazil právě k Saissovi, jenže marocký záložník z malého vápna napálil jen boční síť.

Liverpool si tedy pod stromeček sedmou ligovou výhru v řadě a první místo, Wolves po třech vítězstvích prohráli a zcela jistě spadnou ze sedmé příčky.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
LokoLFC

těžkej zápas, City tam remízovali, Chelsea prohrála, 3 body jsou sen

Reagovat
syraLFC

Reagovat
oli9

jenže nejsme čelzí chce jim to něco naložit...nulu neudržíme ale věřím že 2 goly dáme

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Milhaus92

Reagovat
M1ck0

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to boj 1:2 LFC

Reagovat
oli9

1:2

Mané, Salah

Reagovat
smazaný uživatel

Čekám stejnou sestavu jako proti United. Snad vyhrajem.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lívrpůl titůl plís

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele