1. kolo
11.08.2018 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Wolverhampton Wanderers - Everton FC 2:2

Po sedmi letech se Wolverhampton vrátil do Premier League a hned dokázal obrat o body jednoho z potenciálních kandidátů na boj o poháry. Everton tahal většinu zápasu za delší konec, poškodila ho ale červená karta Phila Jagielky. Ani dva góly nové posily Richarlisona Toffees na výhru nestačily, podobně se totiž prezentoval na opačné straně Rúben Neves.

Začátek patřil Evertonu, který už po deseti minutách po pravé straně zahrozil Colemanem. I zásluhou zaváhání Bolyho se irský reprezentant dostal s míčem do vápna, jenže pálil slabě do dlaní připraveného Patrícia. O pár minut později už se ale meruna třepotala v síti. Bainesův centr se nějakým způsobem zastavil v časoprostoru mezi Bolym a Keanem, a když odpadl zpět do reality, Richarlison jej pohotově vpálil do sítě.

Wolves se rozjížděli postupně a pomaleji. Po dvaceti minutách předvedl nováček Premier League zajímavou akci, na jejímž konci stál z voleje pálící Joao Moutinho. Neuspěl ale, podobně jako Hélder Costa, který vyslal do náruče Pickforda pouze propagační projektil.

A tak musel Vlkům pomoct možná trochu přesluhující kapitán Evertonu Phil Jagielka. Jednoduchá přihrávka mu podjela pod podrážkou, kterou následně nebezpečně vytrčil vstříc holeni unikajícího Joty. Jasná červená karta a přímá kop z velmi nebezpečné pozice. Pozice, kterou v nádhernou šibenici proměnil Rúben Neves. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Jako první po změně stran pořádně zazlobil Cenk Tosun, jehož tvrdou ránu musel Patrício pracně krotit. Ještě větší možnost měl na kopačce Raúl Jiménez, jemuž Bennett narýsoval parádní kolmici do samostatného nájezdu. Jordan Pickford ale střelci zmenšil úhel a ránu vyrazil.

No a záhy už mohl tisknout pěsti v radosti. Hvězda zápasu Richarlison dostal míč od Tosuna a poHenryovsku uklidil míč fantasticky na zadní tyč. Poslední slovo měli ale domácí a byl u toho opět Neves. Jeho dokonalý centr dopadl na hlavu předešlého smolaře Jiméneze, který uzavřel skóre na závěrečných 2:2. I proto, že v závěru při přečíslení dva na jednoho Coleman zpackal finální přihrávku na Niasseho.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 pro wolves

Reagovat
Theft90

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele