2. kolo
18.08.2018 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

West Ham United - AFC Bournemouth 1:2

Vysoká očekávání na adresu West Hamu United dostávají v prvních dvou kolech nové sezony pořádně na frak. Po tvrdé prohře s Liverpoolem totiž tým Manuela Pellegriniho selhal i doma proti Bournemouthu, přestože se po Arnautovićově pokutovém kopu ujal vedení. Hosté se však po změně stran postarali o ukázkový obrat a výhrou 2:1 díky trefám Wilsona s Cookem vítězí podruhé za sebou a potvrdili pověst mistrů zvratů z loňského ročníku, kdy ze zápasů s nepříznivým vývojem vybojovali úctyhodných jednadvacet bodů.

Vstup do zápasu byl v podání obou mužstev opatrný, ovšem netrvalo dlouho a ofenzivní ladění sestav začalo hrát svou roli. Jako první musel zasahovat Asmir Begović proti ráně Chicharita, na opačné straně zase prchnul domácí obraně Calum Wilson, avšak tváří v tvář brankáři Fabianskému nezamířil přesně. O pět minut později si mohl Wilson svůj omyl vyčítat dvojnásob, neboť po zákroku Akého na Chicharita nařídil sudí Attwell na radu postranního asistenta pokutový kop a Marko Arnautović nabídnutou příležitostí nepohrdl.

Po změně stran tak tým Eddieho Howea čekala nelehká práce, ovšem hosté se s nevýhodnou situací popasovali na výbornou. Nebezpečný pokus Davida Brookse se ještě neujal, ale na přelomu hodiny hry zvládl Calum Wilson dřívější neproměněnou šanci odčinit v plné parádě. Forvard Bournemouthu se dostal k míči v hloubi pokutového území, a i když byl plně v obležení soupeřových obránců, excelentně se uvolnil a přesnou ranou mezi nohy propálil i Fabianského.

Než se zaražení hráči West Hamu stihli vzpamatovat, platilo již skóre 1:2. Hned šest minut po Wilsonově srovnání totiž Steve Cook vyzrál v hlavičkovém souboji na Angela Ogbonnu a uklidil Fraserův přímý kop do sítě podruhé. Závěr utkání si Cherries s až nečekanou lehkostí pohlídali a mohou slavit plný počet šesti bodů na kontě, zatímco u jejich sobotního soupeře svítí stále nula. O první body si to Hammers v příštím kole rozdají s totožně postaveným Arsenalem, zatímco Bournemouth bude chtít potvrdit fazonu doma proti Evertonu.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
LidoOP

1:1

Reagovat
kolouch

3:1

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat
OnlyWHU

Bohužel.

Reagovat
duloig

3:0

Reagovat
OnlyWHU

2:1

Reagovat
OnlyWHU

Ani se mi nechce psát. To, co předvádíme prostě nestačí. Neuvěřitelná obměna základního kádru za pochodu nás asi přijde draho. Pellegriniho dost dobře nechápu. Ve finále do hry zapojí nováčky. Ještě, že máme Fabiańského, Arniho a dnes i Hernandéze.. Ostatní (např. pomalý Zabaleta, Noble, zoufalý Wilshere a další) alibistický, profesorský fotbal s nepřesnou rozehrávkou vždy v tísni. Oni nás presovali, my jim nechávali metry zdarma. Druhá půlka byl totální výbuch. a beznaděj. A aby toho nebylo dost: příště Arsenal FC pak zápas o život Wolverhampton a potom Everton, Chelsea a MU. Podobá se to loňsku? Bohužel. Stane se zázrak? Nejdu dnes ani na pivo. COYI!!!

Reagovat
kolouch

Reagovat
duloig

Ahoj všetkým.Nwm ale prečo Adrian nehral od začiatku keď Fabianski dostal náklad v

Lpoole.Automaticky by mal ísť ďalší brankár do základu.Myslím že druhý gól bol na rub Fabianskeho.Adrian by to riešil inak.A je to citeľné že sa hľadá tá správna zostava do zápasu.Kce to čas ale zase byť bez bodu 2 prvé mače to nepridá do nálady v kabíne.Ďalší mač by sme už mali bodovať,lebo zase keď stratíme nástup do ročníka tak to bude zase o ničom.Zabaleta out,nechápem prečo ho zase protežuje aj Pellegrini.Ten chlap je je už stavaný pre 2.3. ligu niekde inde,nie do PL.Klobúk ale dole čo odviedol pred rokmi,jo.ale čas nezastavíš.Chalani myslím že Pellegrini vie čo kce ale treba len trochu času aby sa tie ozubené kolieska dostali do úspešného stroja ktorý bude vyrábať body a krásnu ofenzívnu hru.Verme tomu chalani COYI !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Kixi Syhimour

Fabianeky ale chytal skvěle proti nàm

Reagovat
kolouch

Pozastavuju se nad Pellegriniho systémem bránění některých situací. Když chci hrát v obraně na ofsajdovou past, musím to mít precizně zvládnuté. Nesmí se stát, že v každém zápase minimálně 2x, že zůstane soupeř sám před brankářem. Nedařilo se to v přípravě, na Liverpoolu jsme takhle dostali dva góly, dneska z toho nebyl gól jen díky Fabianskimu. Gól Wilsona byl naprosto nepochopitelný. Když přebíral míč za půlící čárou, bylo to v tu chvíli 1 na 4. Všichni čtyři naši hráči začali nesmyslně ustupovat místo toho, aby ho jeden dostoupil a ostatní se zformovali. Balbuena vystoupil už pozdě a ještě takovým způsobem, že Wilsona poslal do situace sám na brankáře. Ogbonnův zbytečný faul a následné nezvládnutí standardní situace nemá cenu komentovat. Bohužel nemůžu pochválit ani hru dopředu. Nějaké šance byly, ale pokud jsme schopni dát Bournemouthu jediný gól z penalty, která se asi ani neměla kopat, tak je to špatně.

Reagovat
OnlyWHU

Souhlas s duloig i kolouch. Přestože Fabianski kromě druhého gólu tentokrát nic nepokazil, měl dostat šanci výborný a osvědčený Adrián. Nemám zprávy co je aktuálně s Cresswellem, Antoniem i Obiangem, ale pokud mohli hrát, byli by jistě lepší. Rovněž vůbec nechápu, co předvádíme v obranný fázi. Pasívní ustupování bránících až do vápna a lehkomyslonst s lacinými ztrátami při zakládání útoků je těžko k pochopení. Je vidět, že si hráči navzájem příliš nerozumí. Taky mě zarazilo, že jsme se vůbec nezmohli k závěrečnýmu tlaku. Nutno dodat, že hostující tým hrál ve druhý půli fakt dobře. Teď je to tak trochu čekání na zázrak. Snad už Pellegrinimu dojde, že netrénuje hráče Realu nebo MC. COYI!!!

Reagovat
OnlyWHU

A ještě paradox na závěr. Na konci tabulky jsou dva kluby, které rekordně investovali do nových hráčů shodně cca 100 mega. Je taková radikální obměna během přípravy nebo těsně před začátkem PL rozumná?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim,ze jsme nakoupili dobre.Vcera jsem videl jen prvni polocas a to nebylo vubec spatny.Akorat mi serou ty nepochopitelny zkraty v obrane skoro v kazdym zapase.Vcera ten Wilsonovo gol,to by ubranili snad i v krajskym preboru.A jeste je tady Noble,ten uz v zakladu nema co delat,ta jeho pomalost je do oci bijici,tomu tempu uz nestiha.Ono to pujde,strach nemam,ale chtelo by to zacit delat body co nejdriv,nejlepe uz pristi zapas COYI

Reagovat
OnlyWHU

První půle ještě šla, odešel jsi ale včas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele