8. kolo
06.10.2018 16:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Watford FC - AFC Bournemouth 0:4

Souboj dvou týmů, jejichž výsledky z úvodu sezónu patřily k nejpříjemnějším překvapením, dopadl nečekaně jasně ve prospěch Bournemouthu. Watfordu dnes na Vicarage Road nevyšlo vůbec nic a prohrál vysoko 0:4. O výsledku bylo rozhodnuto již po prvním poločase, domácí totiž již v té době prohrávali o tři góly a navíc hráli v deseti.

Začátek utkání přitom žádnému takovému debaklu nenasvědčoval, hra byla vyrovnaná a na první opravdu velkou šanci se čekalo. Ta přišla až po čtvrthodině hry a hned se měnilo skóre. The Cherries podnikli po ubráněném rohovém kopu rychlý brejk, Ryan Fraser vyslal do sprintu Joshuu Kinga, po jehož centru ještě stoprocentní příležitost nevyužil Calum Wilson, fantastický zákrok Fostera však vyšel vniveč, jelikož následnou dorážkou už rozvlnil síť David Brooks.

Klíčový moment celého zápasu nastal ve 32. minutě. Na přihrávku kapitána Francise si naběhl aktivní King, prodral se k míči přes bránícího Christiana Kabaseleho, jenž unikajícího útočníka zezadu podrazil a jelikož to už bylo v pokutovém území, kopala se penalta. Kabasele navíc už měl žlutou kartu a hlavní rozhodčí Jonathan Moss ho tak po druhém napomenutí poslal předčasně do kabin. Jedenáctimetrový kop sám faulovaný s přehledem proměnil.

Bournemouth završil poločas snů krátce před odchodem do kabin, Callum Wilson pěkným centrem na zadní tyč oslovil koho jiného než svého ofenzivního parťáka Kinga a šestadvacetiletý Nor hlavou překonal Bena Fostera.

Druhá půle už byla spíše formalitou, tím spíše, když hosté přidali ještě jeden gól a to hned zkraje druhé dějství. Prudký centr Ryana Frasere uzmul těsně před Fosterem Callum Wilson a bez problému doklepl míč do prázdné brány. Svěřenci Eddieho Howea tak získali již třináct bodů, přičemž na obdobnou porci dosáhli v loňské sezóně až o Vánocích.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele