2. kolo
18.08.2018 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Fulham FC 3:1

Tottenham zatím zvládá vstup do nové sezóny, v níž obhajuje bronzovou příčku, velmi dobře. Po skalpu Newcastlu si svěřenci Mauricia Pochettina doma poradili i s Fulhamem. Zásluhou branek Lucase, Trippiera a Kanea zvítězili 3:1.

Cottagers přitom ve Wembley nezačali vůbec špatně a s favorizovaným soupeřem hráli dlouho vyrovnanou partii. Nejblíže gólu byli hosté v prvním poločase po střele Toma Carneyho zpoza vápna, Hugo Lloris se ale zaskvěl a jeho prudkou přízemní ránu vyrazil. Francouzský mistr světa musel znovu zasahovat ve 39. minutě, když se na něho z úhlu řítil Ryan Sessegnon, avšak zradilo ho zpracování a Lloris mu hbitě skočil pod nohy.

Spurs dlouho příliš nebezpeční nebyli, brankář Fabri, jenž dostal znovu přednost před letní posilou ze Sevilly Sergiem Ricem, si první vážnější zákrok připsal proti přímému kopu Christiana Eriksena. Krátce před odchodem na poločasovou přestávku však třicetiletý gólman kapituloval. Kieran Trippier, jenž v sestavě nahradil Auriera, přihrál rozběhnutému Eriksenovi, jehož centr před bránu hostující defenziva odvrátila pouze k Lucasi Mourovi a ten nádherným obstřelem na zadní tyč otevřel skóre.

Sympatický výkon hráčů z jihozápadního Londýna nicméně pokračoval i po změně stran a brzy za to přišla odměna. Pokus Aleksandara Mitroviće ze 48. minuty sice ještě zastavila levá tyč, o chvíli později se už ale srbský kanonýr dokázal prosadit. Centr Bryana z levého křídla vrátil Mitrovićovi osmnáctiletý mladík Sessegnon a někdejší hráč Newcastlu hlavou zvedaje se po předchozím pádu vyrovnal na 1:1.

Tottenham si vedení mohl vzít zpět v 66. minutě, kdy centr ze strany Fabri posunul pouze k Dele Allimu, jehož zakončení mířící do sítě vykopl jeden z obránců. Z protiútoku měl po Kamarově přihrávce na noze gól pro změnu zase Mitrović, jenomže tentokráte neměl správně seřízená mířidla. Sérii šancí v krátkém časovém sledu pak ukončila hlavička Harryho Kanea do břevna.

Rozhodující moment zápasu přišel čtvrt hodiny před koncem. Po faulu na Dele Alliho se k přímému kopu z nějakých 30 metrů postavil Kieran Trippier a parádní technickou střelou vsítil další krásnou branku tohoto utkání. Záhy navíc přidal pojišťující trefu po individuálním průniku Harry Kane, který obelstil Chamberse a s přehledem uzavřel na konečných 3:1 pro Spurs.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nový hráči Fulhamu ešte niesu zohratý ani zvyknutý na PL a na to bude Fulham chvilu doplácať (dufam) Spurs už snáď budú v plnej zostave to znamená: Lloris - Davies, Vert, Sanchez, Trippi - Dier, Dembele - Dele, Eriksen, Lucas - Kane Hlavne uz nikdy nechcem vidiet v zaklade Sissoka ocakavam 3 body a modlim za sa Harryho gol

Reagovat
Infernoqt

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Aurier, Davinson, Vertonghen, Davies - Dier, Dembelé - Lucas, Eriksen, Alli - Kane

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
LidoOP

1:0

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele