8. kolo
06.10.2018 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Cardiff City 1:0

Tottenham zvládl svůj domácí duel s Cardiffem, díky brance Erika Diera ze začátku zápasu zvítězil 1:0 a i nadále zůstane v popředí tabulky. Naopak parta Neila Warnocka stále čeká na premiérovou výhru a židle pod ostříleným manažerem je už pořádně rozviklaná.

The Spurs vstoupili do utkání aktivně a vedení se ujali již během úvodní desetiminutovky. Kieran Trippier si při rozehrávce rohu narazil s Lucasem Mourou, odcentroval na Davinsona Sáncheze, po jehož souboji se míč odrazil přímo ke kopačkám Erika Diera a anglický reprezentant zblízka prostřelil Neila Etheridge.

Hosté mohli záhy vyrovnat, Harry Arter si poradil s bránícím Sánchezem a proti jeho prudké střele musel zasahovat Hugo Lloris. Kapitán domácích si pak vybral slabší chvilku, zaspal a nevyběhl za hlavičkou Calluma Petersona, k níž měl jednoznačně nejblíže ze všech zúčastněných, načež ho přehodil rychlonohý Josh Murphy a jen vynikající obranný zákrok Tobyho Alderweirelda na brankové čáře před dotírajícím Hoilettem.

Neil Etheridge byl znovu v permanenci po půlhodině hry, kdy jeho pozornost z dálky vyzkoušel Harry Kane a filipínský brankář nezasáhl úplně nejjistěji. To se nedá říct o Hugu Llorisovi, který oproti předcházející situaci tentokrát už výborně a rychle vyběhl, díky čemuž zneškodnil potenciální příležitost Joshe Murphyho. Ještě před koncem poločasu mohl na opačné straně navýšit vedení Tottenhamu Lucas Moura, po brilantním průniku Alliho však těsně minul.

Další obrovská šance přišla krátce po příchodu hráčů z kabin, hlavičku Harryho Kanea po centru Dannyho Rose ještě výborně vyrazil Etheridge, na dorážku Lucase už sice nestačil, na brankové čáře ho ovšem zastoupil Morrison, jenž opravdu neskutečným způsobem zabránil jistému gólu.

V 59. minutě pohřbil všechny další naděje Cardiffu na bodový zisk Joe Ralls, když naprosto nepochopitelným způsobem sestřelil zezadu unikajícího Lucase Mouru a zkušený Mike Dean ho s chladnokrevností sobě vlastní správně vyloučil. Pochettinova družina si již těsný náskok pohlídala a ačkoliv ještě několik šancí nevyužila, tři body zůstaly ve Wembley.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Must win zápas.

Lloris - Walker-Peters, Alderweireld, Davinson, Rose - Dier, Winks - Son, Lucas, Lamela - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
MCFC_8

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele