8. kolo
07.10.2018 15:15 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Southampton FC - Chelsea FC 0:3

Než se hráči Chelsea vrátí domů, bude po všem; alespoň na několik desítek minut se však tým Maurizia Sarriho může vyhřívat na samém vrcholu Premier League. Zasloužil se o to v Southamptonu, kterému sice Blues dovolili několik zajímavých šancí, ale nakonec díky skvěle hrajícím Hazardovi s Barkleym vyhráli hladce 3:0. Trefil se navíc i Álvaro Morata!

Nebezpečnější byl ale v prvním poločase Southampton, který měl jít do vedení v šestadvacáté minutě. Bertrandův skvělý centr ale Danny Ings ze tří metrů poslal fatálně přes břevno prázdné branky. No a Chelsea obratem trestala hned první střelou na bránu v utkání. Barkley obral Hojbjerga a díry v nepřipravené obraně využil pasem na zcela volného Hazarda. Ten na nic nečekal, vtrhnul do vápna a samostatný nájezd proměnil.

Ze strany Chelsea to opravdu nebyla žádná dominance a hned vstup do druhého poločasu opět ukázal, že Sarri ještě musí vypilovat určité rezervy, a to především v defenzivě. K centru z pravé strany se dostal Bertrand, ale z voleje branku ve velké šanci bohužel pro domácí netrefil. Ings byl o chvíli později úspěšnější, jenže na místě určení stál Kepa.

No a londýnskému týmu opět stačila první velká příležitost a bylo vlastně po zápase. Nacvičený přímý kop vylétl z Willianovy kopačky na Oliviera Girouda, ten vystřihl efektní nůžky a Ross Barkley na opačné tyči vděčně sklepnul balón do sítě. Byl to jeho vůbec první gól v dresu Chelsea.

Dvacet minut uspávajícího fotbalu rozčísl nádhernou střelou z pětadvaceti metrů Nathan Redmond, jehož pumelici vytáhl Kepa s vypětím všech sil na břevno. Z protiútoku po následném rohu mohla naopak definitivně rozhodnout Chelsea, ale stejně jako svou roli brilantně odehráli Jorginho a Hazard, tak ji zpackal Morata. Samostatný nájezd zakončil slabou střelou do McCarthyho.

Kepa Arrizabalaga se v úvodu sezóny nedostával do příliš velkého zápřahu, ale v posledních týdnech ukazuje, že do Sarriho systému skvěle zapadá. Hru nohama ovládá dokonale, je mrštný a má překvapivě silné paže. To prokázal ještě jednou v závěru utkání když jednou rukou zastavil tvrdou ránu Ingse mířící do horního rohu. Výrazně se tak zasloužil už o čtvrté konto v Premier League.

V závěrečných minutách to ale hráči nezabalili a takový Danny Ings se do dějin utkání zapsal hned dvakrát. Nejdřív propásl vhodný moment ke střele a nechal si míč sebrat Azpilicuetou, aby pak velmi nevybíravě zajel do Kovačiće a měl velké štěstí, že nebyl vyloučen.

Chelsea za tohle soupeře v nastaveném čase potrestala tím nejkrutějším způsobem. Hazard překvapil bleskovým průnikem a dal Moratovi druhou šanci zlepšit si sebevědomí v souboji 1 na 1. Tentokrát už se útočník prosadil hezkým obloučkem a uzavřel skóre na 0:3.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (2)

Přidat komentář
frederik

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele