9. kolo
20.10.2018 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Newcastle United - Brighton & Hove Albion 0:1

Trápení Newcastlu nebere konce. Svěřenci Rafaela Beníteze nedokázali v nové sezoně zvítězit ani na devátý pokus, a co hůř, před domácím publikem v St. James‘ Parku i napopáté odchází do útrob stadionu poraženi. Posledním přemožitelem Mapgies je Brighton, který přitom na výhru zvenku čekal již téměř rok. O těsné výhře hostí rozhodla jediná branka, o niž se v první půli s notnou dávkou štěstí postaral Biram Kayal.

Domácím může být slabou útěchou, že snad poprvé v sezoně podali solidní ofenzivní výkon a vytvořili si dostatek šancí na obrat. Výtečný výkon Matta Ryana v soupeřově brance a vlastní nemohoucnost v zakončení mají za následek propad na samé dno ligové tabulky a nespokojené bučení fanoušků, které St. James‘ Parkem rezonovalo spolu s konečným hvizdem.

Úvod utkání poznamenalo zranění nejlepšího střelce hostí Glenna Murrayho, jenž musel po nešťastné srážce hlavami s Federicem Fernándezem předčasně opustit hřiště na nosítkách a zamířil ze stadionu rovnou do přilehlé nemocnice. Dobrou zprávou je, že forvard Seagulls je dle následného klubového prohlášení plně při vědomí a pouze se musí podrobit nezbytným vyšetřením.

Na trávníku do té doby hráli prim domácí, kteří však naráželi na výtečného brankáře Ryana, jenž si připsal excelentní zákrok proti pokusu Péreze. To hostům se ve finální fázi poštěstilo hned na první pokus. Duffyho přizvednutí rohového kopu skončilo u Izquierda, jehož pohotovou ránu z voleje tečoval na cestě do branky Biram Kayal a Martin Dúbravka byl v brance Newcastlu bez šance.

Inkasovaný gól Newcastle opět probral k životu a Matt Ritchie měl hned dvě slibné možnosti ke srovnání. V obou případech však se svými hlavičkami neuspěl, stejně jako Jonjo Shelvey, jehož ránu zneškodnil výtečný Ryan a dorážející Muto jen přestřelil. S přibývajícími minutami bylo utkání čím dál jednostrannější, jenže hosté si takticky počínali na výbornou, drobili hru a vyráželi do rychlých protiútoků jako v případě slibné šance Sollyho Marche, který jen těsně přestřelil. Když si na druhé straně Shelvey z přímého kopu opětovně vylámal zuby na bezchybném Ryanovi, skončilo utkání vítězstvím Brightonu 1:0.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Beros

Holá, holá.... Už snad první vyhra volá

Reagovat
kissak

Spíš bych napsal "Champ volá".

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
NuFc23

3:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
kissak

2:1

Reagovat
Beros

To je konec...!!! Nevěřím, že se letos zachráníme...

Reagovat
NuFc23

Nemame utocnika, ani hraca “10”, ani zalohu a Benitez si pojde stale tu svoju zostavu bez zmeny

Reagovat
Noustress

tak ono vlani v rozmedzí od 10. do 18. kola ste získali jediný bod takže teraz máte podobnú sériu zápasov a dokonca o bod viac, napokom ste sa vpohode zachránili:) Tak nejak stále nechápem čo je v NUFC špatne menovite majú káder posledných sezón na úrovni stredu tabulky ale tie výsledky sú ako na húpačke. Radšej vás vidieť v EL ako v druhej lige bola by škdoa nemať žiadneho s tradičných zástupcov severu v PL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele