5. kolo
15.09.2018 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Manchester City - Fulham FC 3:0

Po měsících spekulací a kritických slov ze všemožných stran to vypadá, že se Leroyi Sanému konečně zase začíná blýskat na lepší časy. Německý křídelník totiž během reprezentační přestávky oslavil narození potomka a nyní se vůbec poprvé v letošní sezoně ocitl v základní sestavě Manchesteru City, což proti Fulhamu stylově oslavil vítězným gólem, který přispěl ke konečnému skóre 3:0.

Domácí favorit na ligového nováčka nekompromisně vystartoval a ujal se vedení hned ve druhé minutě zápasu. Pomalou přihrávku Jeana Michaela Seriho vystihl Fernandinho a založil tak bleskový protiútok, na jehož konci našel výtečným pasem Leroye Saného, pro nějž už nebyl žádný problém uklidit míč zblízka do prázdné branky.

Ani to Fulham neodradilo od ofenzivně laděného pojetí hry, které proti kvalitnějšímu soupeři nemělo větší naději na úspěch. Citizens pravidelně těžili z fulhamských ztrát míče a otevřenou obranu soupeře častovali jednou šancí za druhou. Raheem Sterling nejprve s přispěním brankáře Betinelliho trefil pouze břevno, ovšem krátce nato se již diváci na Etihad Stadium pojišťovacího druhého gólu dočkali. Během svého jubilejního 350. startu v bleděmodrém dresu se prosadil David Silva, jenž dorazil do sítě zablokovanou ránu Agüera. Pro španělskou legendu City šlo o kulatý padesátý gól v Premier League.

Zatímco hosté se zmohli jen na občasné dalekonosné ostřelování Edersonovy brány, tým Pepa Guardioly pokračoval v honbě za dalšími góly. Saného trefa ještě nebyla sporně uznána kvůli Otamendiho postavení mimo hru, ovšem krátce po změně stran Sergio Agüero prchnul po pravé straně a perfektním stříleným centrem našel v malém vápně Raheema Sterlinga, jenž podobně jako v první půli Sané takřka nemohl neskórovat.

Jedinou kaňkou na jinak perfektním vystoupení domácích bylo zranění nejlepšího střelce Agüera, který již před uplynutím hodiny hry odkulhal ze hřiště kvůli poraněnému kotníku. I v nepřítomnosti argentinského forvarda si Citizens vytvářeli další skvělé šance, ovšem zakončení Gabriela Jesúse či Bernarda Silvy se nakonec neujala. Výsledek 3:0 je tak pro Fulham ještě lichotivým.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
frederik

2:2

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
diastan

Znovu bez Saneho asi co ? Jinak celam 2 nase kousky uz v polocase za krasny kurz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele