9. kolo
20.10.2018 16:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester City - Burnley FC 5:0

Existovaly vlastně jen dvě možnosti, jak tenhle zápas může skončit. Buď šokem, tedy jakýmkoli bodovým ziskem Burnley, přičemž Matěj Vydra k tomuto pozdvižení dopomůže zápisem na střeleckou listinu. Český reprezentant však do utkání nenaskočil ani na minutu, a tak jsme se dočkali varianty číslo dvě. Varianty, která obsahuje drtivou výhru Manchesteru City 5:0.

Jestli někdo v Evropě připomíná francouzskou hegemonii v podání PSG, pak je to Guardiolův Manchester City. Pět zápasů v řadě už Ederson a spol. neinkasovali, no a o ďábelské ofenzivě není třeba mluvit. Dnes podpořili svůj průměr vstřelených gólů blížící se třem brankám na utkání - a to proti Burnley odpočíval ve skvělé formě hrající Sterling. Do nezastavitelného stroje se navíc po dvou měsících vrátil Kevin De Bruyne.

I bez belgického šikuly však Citizens stihli Clarets popravit. V patnácté minutě ještě Agüera po Mahrezově skvělém centru zastavil Joe Hart, ale za další dvě minuty už někdejší jednička Albionu kapitulovala. Tentokrát totiž domácí soupeře rozebrali jako lego a na konci akci stál opět Sergio Agüero. Přihrávku Davida Silvy pohodlně uklidil do odkryté poloviny branky.

Do pauzy už natěšení diváci víc gólů neviděli, i proto, že na sklonku první půle Hart perfektně vyrazil hlavičku Davida Silvy z bezprostřední blízkosti a dorážející Agüero - snad s (nesprávným) pocitem postavení mimo hru - napálil dorážku z úhlu k rohovému praporku. To druhé dějství, to nabídlo o poznání efektivnější počínání Manchesteru City.

Jon Moss pár minut po přestávce neposoudil Saného pád ve vápně jako penaltu, jenže zatímco obrana Burnley rozmachovala rukama, David Silva vrátil míč svému jmenovci Bernardovi, který nekompromisně napálil míč do sítě. No a když za dvě minuty napružil Fernandinho odražený míč z rohového kopu za Hartova záda, bylo po zápase.

Vzhledem k tomu, že svěřenci Seana Dychea nedokázali za celý zápas ani jednou prověřit Edersona, bylo hotovo vlastně už po první Agüerově zářezu. Závěr utkání tak byl jen o tom, kolik. No a protože sedm minut před koncem nádherně vymetl Riyad Mahrez šibenici a krátce před závěrečným hvizdem završil skóre Leroy Sané, odvezlo si Burnley symbolického bůra.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
MCFC_8

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kevin v základu ?

Reagovat
diastan

spíš lavice

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele