6. kolo
22.09.2018 16:00 CET
3 : 0
(3:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool nadále bez ztráty kytičky, tentokrát zdolal Southampton

Liverpool si připsal další pohodlnou výhru a v nejvyšší soutěži zůstává stoprocentní. O vítězství nad Southamptonem rozhodli jeho hráči již v první půli, kdy soupeři nasázeli tři branky.

Reds mají za sebou několik utkání s těžšími soupeři a duel proti Saints využil Jürgen Klopp k tomu, aby trochu pozměnil sestavu. Ve stoperské dvojici se objevil Matip a útočný trojzubec posílil Shaqiri, čímž pozměnil rozestavení na trávníku. Manažer hostů nemohl využít služeb Dannyho Ingse, jenž na jihu Anglie hostuje právě z Liverpoolu. Šanci tak dostal Targett, jinak se na hřišti objevila očekávaná jména.

Po pěti minutách hry poprvé zahrozili domácí, když Firmino po centru Shaqiriho hlavičkoval vedle brány. Za dalších pět minut rozehrál Liverpool rohový kop, následně se Shaqiri dostal ke střele, kterou si do vlastní brány nešťastně srazil bránící Hoedt - 1:0.

Ve 21. minutě si Salah před pokutovým územím narazil s Firminem, zakončení mu však na poslední chvíli znepříjemnil obránce a míč letěl mimo. Ještě v téže minutě si na rohový kop naskočil Matip, který přesnou hlavičkou zvýšil vedení Reds. Southampton se i přes inkasované branky snažil tlačit dopředu, nic kloudného však většinou nevymyslel.

Liverpool také nepředváděl ofenzivní koncert, ale před brankou soupeře byl o poznání aktivnější. Ve 44. minutě to ukázal Salah, který se natlačil před brankáře McCarthyho a patičkou těsně minul zařízení. Ve třetí minutě se však egyptský fotbalista přece jen dočkal gólu, když do sítě dorazil Shaqiriho střelu z přímého kopu.

Ve druhé půli již Saints pomalu docházely síly a byli to především domácí, kdo dobýval obranu protivníka. Komplikaci způsobilo Reds zranění Van Dijka, jenž zápas nakonec nedohrál. Liverpool svého soupeře po změně stran přehrával, přesto se další branky nedočkal. V 90. minutě sice dostal míč do sítě Salah, gól však neplatil kvůli ofsajdu. I tak se domácí po závěrečném hvizdu radovali z dalšího zisku tří bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
LokoLFC

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tento zápas nevidím moc růžově.

Vzhledem k současné formě Liverpoolu nám nedávám moc šancí, ale snad se budu alespoň částečně mýlit.

Věřím, že se na hřišti popereme a pokusíme se uhrát nějaký relativně dobrý výsledek.

Očekávám zodpovědný výkon, nesmíme vypustit ani minutu.

Tipuji výsledek 3:1, přál bych si výsledek 2:2.

Reagovat
syraLFC

3:0

Reagovat
Theft90

4:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
oli9

2:1 dneska salah 2 goly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele