2. kolo
18.08.2018 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Leicester City - Wolverhampton Wanderers 2:0

Přestože výsledek 2:0 svádí k pomyšlení na pohodlné vítězství Leicesteru City nad nováčkem z Wolverhamptonu, skutečnost na King’s Power Stadium byla zcela odlišná. Domácí totiž museli nejprve přečkat hned dvě nastřelené brankové konstrukce a poté, co díky vlastenci a trefě Maddisona získali dvoubrankový náskok, je srazil do kolen Jamie Vardy, jenž místo obvyklé střelby gólů obdržel za nevybíravý zákrok červenou kartu a bude svému týmu pravděpodobně chybět v dalších třech zápasech. V druhém kole to ovšem na tři body stačilo, neboť soupeři jednoduše nebylo souzeno skórovat.

Úvod utkání nasvědčoval všemu možnému, jen ne výhře Foxes s uhájeným čistým kontem. Hosté totiž hned v třetí minutě nastřelili břevno zásluhou Joaa Moutinha a jen chvíli nato zastavil Dohertyho gólovou ránu na brankové čáře zaskakující Chilwell. Sotva dvacet minut nato zvonila Schmeichelova branka podruhé, když pro změnu ztroskotal na dánském gólmanovi a jeho břevně Raúl Jiménez a jeho parádní rána z voleje.

Když pak sedm minut nato přece jen došlo k průlomu skóre a prosadil se hráč Wolverhamptonu, stejně se radovali domácí. Matt Doherty totiž poslal hlavou prudký centr Albrightona do vlastní sítě a potuploval dosavadní smůlu hostí. A aby toho pro Wolves nebylo málo, na samém sklonku první půle je dorazil James Maddison, jehož tvrdá přízemní rána s pomocí teče stínujícího Bennetta prošla za Patríciova záda a stanovila poločasový stav 2:0.

Nuno Espírito Santo sáhl nekompromisně hned o přestávce ke dvěma změnám v sestavě a rekordní posila klubu Adama Traoré o sobě po nástupu na hřiště dala hned vědět. Pas někdejšího křídelníka Middlesbrough přistál až u všudypřítomného Jiméneze, jehož ránu musel opět na poslední chvíli pacifikovat pozorný Chilwell.

Změna skóre sice stále nepřicházela, ovšem uvadající naději hostí na zvrat v 66. minutě přiživil Jamie Vardy, jenž bezohledným zákrokem na Dohertyho přinutil sudího Deana k vytažení červené karty a Foxes tak závěr utkání dohrávali v oslabení. Deset minut před koncem mohlo být zaděláno na pořádné drama, když se k zakončení dostal křídelní bek Jonny, jenže i jeho střela z ostrého úhlu skončila jen na brankové konstrukci. Když pak neuspěl s povedenou ranou z hranice šestnáctky ani Rubén Neves, jehož fantasticky vychytal Schmeichel, poroučeli se Wolves navzdory sympatickému výkonu s nepořízenou a na první ligové vítězství čekají i nadále.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
LidoOP

1:1

Reagovat
Theft90

2:2

Reagovat
Muchic34

2:1

Reagovat
Muchic34

Co říkáte na možnost odvolání trenéra?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele